Kırklareli
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM, CHP'NİN DERDİ SEÇİM

21 Temmuz 2023, Cuma 18:35

14 Mayıs Genel Seçimleri ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinden ağır bir yenilgi alarak seçimi yine kaybeden CHP Genel Merkezi aldığı kongre kararı ile yeniden hareketlendi.
İl ve İlçe seçim takviminin CHP Genel Merkezi tarafından belirlenmesinin ardından, CHP’ de en iyi yapılan parti içi muhalefet yeniden hareketlendi. Üyeler ‘’ağır ağabeyler’’ tarafından tek tek aranarak yapacakları listelere destek isteme ve hemen hemen her akşam toplantılar yaparak, CHP’ ni dizayn etme çalışmalarını başlattılar.
CHP MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİNDE YEŞİL VE BEYAZ İKİ LİSTE YARIŞACAK…
Kırklareli’nde CHP’nin ‘’Ağır ağabeyleri’’ 14 Mayıs Genel Seçimleri ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde iktidar olma adına tek bir toplantı yapmazken, şimdiki gibi tek bir üye aramazken, seçim bürolarına bile uğramayıp, okul sandıklarında görev almazken, yerel seçimler öncesi yeniden sahneye çıkarak koltuk paylaşımı savaşını başlattı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve milletvekili seçiminde istediği sonucu alamayarak hayal kırıklığı yaratan CHP ve Millet İttifakı olarak seçimi kaybedenler, ''biz bu seçimi neden kaybettik'' sorusunu kendilerine sormaları gerekirken, ‘’küçük olsun bizim olsun’’ mantığıyla hareket ederek şimdi de yapılacak yerel seçim öncesinde parti içi yarışı başlattılar. 
Kırklareli’nde CHP’nin oylarının düşmesinde büyük pay sahibi olan ‘’Ağır ağabeyler’’ Liste hazırlıkları yapmak için üye kapma, üyelere verilen çeşitli vaatlerle partiyi çıkarları doğrultusunda dizayn etme çalışmalarına büyük bir hız verdiler. 
Bugüne kadar AKP’ ye karşı vermedikleri mücadeleyi parti içi muhalefete veren ‘’Ağır ağabeyler’’ yine klasik bir çalışma ile mahalle delegeleri, İlçe Başkanlığı seçimi ardından ise İl Başkanlığını alma savaşını resmen başlattılar. 
Buradan soruyoruz, Parti içi muhalefet ve koltuk hırsı uğruna gecenizi gündüzüne katarak üyeleri tek tek arayıp, liste çalışması yapıp, üyelere vaatler vermek CHP’nin iktidarı için mi, yoksa kendi çıkarlarınız için mi ?  Amacınız partiyi büyütmek mi yoksa kendinizi büyütmek mi ? 
Yaşanan seçimler sonrası sessizliğe bürünen CHP İl Teşkilatları, vatandaşın dertlerine kulaklarını kapatmış koltuk derdine düşmüş şekilde hareket etmesi ne kadar doğru.
Geçinemeyen emekliler meydana çıkmış '' Açız Geçinemiyoruz'' demiş, CHP ortada yok.
TMMOB üye memur ve mühendisler kamuda iyileştirme isteyerek alanlara çıkmış, CHP’de ne duyan ne gören olmuş.
Okulların medrese yapılma çalışmalarına ve laikliğe aykırı düzenlemelere karşı çıkan EĞİTİM SEN-EĞİTİM-İŞ ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği( ÇYDD ) tepki koyarak meydanlara çıkmış, Laiklikten ''taviz yok'' demişler 6 ok’un birinde Laiklik olan parti CHP’den ses yok. 
‘’Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta yıkılacak’’ çığlıkları altında Madımak'ta onlarca aydının yakıldığı Sivas olaylarının yıldönümünde hiçbir açıklama yapmayan, sesi soluğu çıkmayan yine Kırklareli CHP oldu.
Halkın oyu ile seçilen TİP milletvekili halen cezaevinde, gazeteci Merdan Yanardağ cezaevinde, CHP den bir ses çıktı mı? Ya da CHP dışındaki Kırklareli muhalefet partilerinden bir açıklama geldi mi? Biz mi görmedik acaba?
Cumhuriyet tarihinin en büyük zamları sağanak halinde yağarken emekli, memur, işçi herkes tepki gösterirken ana muhalefet partisi CHP yada muhalefet partilerinden zamlar ile ilgili ne bir açıklama nede bir tepki gelmedi yada geldi de biz mi görmedik acaba?
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. 
Kırklareli’de ki CHP’nin ‘’Ağır ağabeylerine’’ sesleniyoruz, bırakın bu koltuk sevdasını, bırakın bu köşe kapmaca oyunlarınızı adınızda yer alan Halka kulak verin. 
Türkiye gündemi ile vatandaşın gündemi zamlar ve hayat pahalılığı iken CHP ‘nin Genel Merkez’den başlayan değişim hareketi ve karşılıklı hakaretlere varan karşılıklı suçlamalarla ülke gündemindeki yerini de maalesef koruyor.
CHP Genel merkezinde kavgalar tartışmalar genel basında sıkça karşılık bulurken, taşralarda da yerel seçimler öncesi koltuk ve çıkar savaşları için liste hazırlıkları ve uzlaşı arayışları hız kazanarak adı Cumhuriyet Halk Partisi olan CHP'nin ‘’Cumhuriyet Halktan Kopan Partisi’’ olması, hem vatandaşların CHP’ ne olan güvensizliğine hem de kitlelerin yerel seçimler öncesi partilerine olan güveni sarsıyor.
CHP seçmeni haklı olarak ‘’2 seçimde de bizleri aramayanlar, toplantı yapmayanlar, şimdi yerel seçim öncesi hazırladıkları listeler için bizleri arıyor. Partimizin ‘’ağır ağabeyleri’’ kendileri için değil, partiyi büyütmek için çalışsalar Kırklareli'nde milletvekili seçimlerinde 3 sıfır, ülkede de Millet İttifakını iktidar yaparlardı’’ diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. 
Unutulmamalı ki, önemli olan partinin sandığından hangi listenin çıkacağı değil, halkın sandığından CHP ‘nin kazanarak çıkmasıdır. Geçen yerel seçimde halka rağmen siyaset yapmak isteyen, partiyi üye dışında dizayn eden ‘’Ağır ağabeyler’’ partiyi Kırklareli' de üçüncü parti yaptıklarını unutmamalıdırlar. 
Bunu Kırklareli yerel seçimlerini bilenler, 99 seçimlerini bilen yaşayanlar, halka rağmen siyaset yapmanın bedelini seçim kaybederek ve partilerini 3. sıraya düşürdüklerini unutmamalıdır.
Umarız CHP yapılacak bu seçimlerden, bölünmeden değil, güçlenerek çıkar. Çünkü birilerinin kendi çıkarları parti çıkarının üstünde olsa da Türkiye'nin CHP ‘ne ihtiyacı var.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum