Kırklareli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

UMUTSUZ DURUMLAR YOKTUR, UMUTSUZ İNSANLAR VARDIR

17 Kasım 2023, Cuma 14:12

 

 

Yaşamı savunma mücadelesi sadece sosyal medyada, klavye başında ahkam kesmekle olmuyor. Bunlar sadece konuşurlar, eleştirirler bazen hakaret eder, bazen de sataşıp dururlar. Huzursuz insanlar kendisiyle barışık olmadığı için yaptığı tek şey, içinde bulundukları durumu yaymaya çalışırlar. Kendilerine bile katkısı olmadığından ne topluma nede ülkeye katkıları olmaz. Olmamıştır da.

Yarınlar için karamsar ve umutsuz bir tablo çizerler.

 Birilerinde de bilgi birikim vardır, Üretirler. Eleştirmez. Konuşmaz. Sataşmaz. Kendi içinde yaşar ve üretir. Ürettiklerini paylaşmadığı için de ürettikleri ile birlikte yok olup giderler.

Yarınlardan umudunu kesmiş, ununu elemiş eleğini asmıştır

 

Üreten ve umudunu yitirmeyenler var.

Bazıları ise  Gelecek nesillere yaşanacak bir dünya bırakmak için üretir.  Konuşarak, yazarak, bilimin ışığında çözümün bir parçası olmak için çabalayıp durur. Yeniliğe ve farklı fikirlere açık olup, Her mücadele aşamasında çözüm üretmek için iletişim ve mücadele biçimlerini yeniler.

Bundan dolayı da çok daha fazla geniş kitlelere ulaşır ve çözüm ararlar. Ulaştıkları geniş kitleler kategorize edilmediği için, siyasi ve ideolojik çıkarlar olmadığı için, en önemlisi güven verildiği için, birlikte hareket etmek, karar vermek her zaman çok kolay olmuştur.

Ortak dili kullanıp, gönül bağı kurmanın temelinde de bu yatar. Çıkarsız, fakatsız, amasız, ancaksız gönüllülük esas temelli çalışmalar sorunun çözümü için temel şarttır.

Bizim derdimiz Sorunun yaşandığı yerde, sorun yaşayanlarla birlikte olmak, sorunlara bilim ve hukuk çerçevesinde çözüm üretmektir.

 Çıkarsız üretenlerle, birlikte üretmeye,  paylaşıma açık olanlarla çalışmaya daha fazla kitleye ulaşmaya gayret edeceğiz.

Sadece konuşanların, bizi anlamasını ve  ürettiğini paylaşmayanların, ürettiklerini paylamasını bekleyecek zamanımız yok.  

Anlayan geniş bir kitlenin olduğunun farkındayızdır.

Hiç te az değiliz. Oldukça geniş ve kararlı bir kitleyiz.

Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık. Kapılmayacağız.

Atatürk’ün söylediği gibi “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır”

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum