Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KUR KORUMALI MEVDUAT SİSTEMİ, RANTÇILARA SERVET AKITMA, HALKA YOKSULLUKTUR

04 Eylül 2022, Pazar 09:20

Ülkeyi ve ekonomiyi krize sokup, iflas noktasına getiren AKP-Saray iktidarı, sıkışmışlıktan kurtulmak için panik içinde yeni yollar ve yöntemler arıyor. İktidara güven kalmadığından, alınan her tedbir, açıklanan her paket başarısız oluyor. Ekonomi dikiş tutmuyor. Açlık ve yoksulluğun, işsizliğin, baskı ve yasakların sorumlusu olan iktidarın, kurtarıcı olmayacağını artık toplum görüyor

İktidarın, şimdi dört elle sarıldığı Kur Korumalı,Mevduat sistemi dediği bir garabet uygulamayı devreye soktu. Buna göre dövizi olanlar, bankaya o günkü kurdan liraya çevirip vadeli yatıracaklar. Vade sonunda normal faizini bankadan alacaklar, döviz artışının getirdiği farkını da,merkez bankasında basılan paralarla, iktidar hazineden ödeyecek. Bu ne demek ? Şu demek, yüz binlerce, milyonlarca doları olan, bir avuç kara para aklayıcılarına, rantçı tefecilere, halkın vergilerinden, memleketin kaynaklarından servet akıtılıyor demektir. Ekonomik olarak krize soktuğu, açlık ve yoksulluk içinde bıraktığı halkımızın hakkını, para babalarına, karanlık sermaye gruplarına aktarmaktır. Artan, döviz, enflasyon ve hayat pahalılığı altında toplumun daha perişan olması demektir. İktidar ve yandaşları ise, halkın sırtından lüks yaşamaya, servetlerine servet katmaya devam ederken, memleketin borcu katlanarak yükselecek, geleceğimiz ipotek altına girmeye devam edecek demektir. Ocak 2022 de başlatılan bu ceberut KK Mevduat sistemine Temmmuz2022 itibariyle, gerek merkez bankasının, karşılıksız bastığı paranın, gerekse hazinenin kur farkı dolayısıyla ödediği miktar 100 milyar civarıdır. Yıl sonuna kadar bu miktar, en iyi tahminlerle 150 milyar lirayı geçecektir. Çalışan işçisine, memuruna, emeklisine, beş kuruş fazla vermemek için uyduruk enflasyon rakamlarıyla komik zamlar veren, verdiğini de, her kaleme yaptığı zamlarla, fazlasıyla alan iktidar, rantiyeci tefecilere onlarca milyar lirayı bir kalemde verebiliyor. Aynı iktidar zihniyeti, 13,5 milyon emeklinin, ikramiyelerine 100 lira zam yaparsak, iki bayramda toplamda üç milyarlık yük getirir, mali disiplin ve ödemeler dengesi bozulur diye vermemişti. Ama, kaynakları, para babalarına servet olarak aktarıyor.

AKP- Saray iktidarı, sadece KK Mevduat sistemiyle değil,aynı zamanda,tam bir resmi soygun yöntemi olan garantili projelere, verilen sayılarının tutmadığı için, her ay, her yıl,nerdeyse, o projenin yapım maliyeti kadar, yandaş soygun çetelerine milyarlarca lira ödeniyor. Sadece bir örnek. Yapılan sözde şehir hastanelerinin yapım maliyeti toplamda, 11,5 milyar iken . garanti süresince ödenecek miktar 97,5 milyardır Yol, köprü,havaalanı vb. hariç. Ekonomi bakanı,ve akp başkanı, ülkedeki %80 enflasyonun, Avrupa’nın %9 enflasyonun dan rahat olduğunu, Avrupa’daki kendi hak ve hukukunu bilen, sorgulayan, vatandaşlık bilincindeki halkın tepkisi yüzünden, yöneticilerin sokağa çıkamadıkları halde, Türkiye’deki vatandaşların, hakkını aramak ve sorgulama bilincinde olmadıklarını söyleyip, sokağa rahatlıkla çıktıklarını, övünerek anlatıyorlar. Utanılacak durumu övünç kaynağı yapıp, halkımıza hakaret edip, dalga geçiyorlar..

Memleketine, cumhuriyete, hak ve özgürlüklerine sahip olup, bu ülkede özgür yurttaşlar olarak yaşamak isteyen herkese sesleniyorum. AKp tek adam rejimi, bir ABD ve sermayenin projesi olarak, kendine verilen görevleri yapıyor. Ülkemizi ve halkımızı her alanda felakete ve yoksulluğa sürüklüyor. Şeriatçı bir rejimi yerleştirmek istiyor. Devletin imamlarından, bürokrasisine kadar yandaşlarını, sahaya sürüyor.Bunu görüyoruz. Biliyoruz. Şimdi, kendimize sormalıyız. AKP görevini yaparken, biz ne yapıyoruz. Memleketi, cumhuriyeti, hak ve özgürlüklerimizi korumak için , sorumluluklarımızı yerine getiriyor muyuz. İktidarın yaptıklarını anlatarak, sızlanarak bu karanlık gidişi durdura bilir miyiz?. Cevabımız hayır ise, o zaman, hepimiz, elimizdeki her imkanla, demokratik haklarımızı kullanarak, her fedakarlığı göze alarak, umutsuzluğa ve karamsarlığa düşmeden hayatın her alanında mü mücadele etmeliyiz, Çabalara destek vermeliyiz. Çünkü teslim olanlar değil, ancak direnenler kazanır. Çünkü yarın çooook geç olacak.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum