Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KENDİLERİ SORUNLARIN KAYNAĞI OLAN İKTİDARLAR, SORUNLARI ÇÖZEMEZLER

25 Şubat 2022, Cuma 08:49

Genel kural olarak, her iktidarın normalde, iktidar olduğu ülkenin ve toplumun sorunlarını çözmek, halkına daha iyi bir yaşam sağlamak amacı taşıdığı varsayılır. Ancak, iktidarların özü başka sözü başka iki yüzlü bir karakteri varsa, temel amacı kafasındaki soygun düzeni kurmak için halkını yalanlarla, duygu sömürüsü yaparak kandırmayı amaçlamışsa, kendi zenginliği uğruna, ülkesini ve halkını sefalete sürükleyip bizzat sorunların kaynağı olursa,o toplumda huzur ve mutluluk olmaz. İktidarın kendisi, sorunların bizzat kaynağı ve sebebi olduğu için, toplumun sorunlarını çözemez. Ülke ve halk, her gün daha zor duruma düşer, Sıkıntılar.artar. İste, AKP-Saray iktidarı, halkını kandran, gerçek yüzünü gizleyen,bu günkü sorunlarımızın sebebi ve kaynağı olan tam da böyle bir iktidardır.. Bu yüzden, Akp iktidarı, ülkemizin ve halkımızın sorunları asla çözemez. Sadece sorunları çoğaltır AKP, başta ABD olmak üzere,emperyalist ülkelerin, politikanın gereği, Türkiye’de rejimi değiştirip ılımlı İslam dedikleri emperyalizmin emrinde bir dinci rejim kurmak üzere kurdurulup iktidar yapılmış bir proje partidir. İktidar bütün politikasını, bu temelde yaptı, yapıyor. Dışarıdan emperyalist ve işbirlikçi sermaye çetelerinin, içeride, laiklik ve cumhuriyet düşmanı tarikat/cemaatlerin,, kullanılmış sözde solcu ve demokratların desteği ile,devleti ve rejimi ele geçirip, dinci/şeriatçı tek adama dayalı bir istibdat rejimi kurdu. Güçler ayrımını kaldırdı tek kişiye yani saraya bağladı. Yargı, muhalifleri cezalandırma bürosuna dönüştü, Kendilerini, eleştirilemez ilahi varlıklar görüp, her türlü insan hak ve hürriyetini yok ediyorlar. Milli ekonomik kaynakları ve kurumları yok edilerek, batan geminin malları türünden emperyalistlere ve işbirlikçi sermaye çetelerine satılıyor. Ülkeyi, yüzlerce milyar dolarlık borç batağına soktular. Vurgun ve talan sürüyor. Torunlarımızın bile geleceğini bile ipotek altına sokuldu. Memleket, şeriatçı terör örgütlerinin, sığınmacıların toplama kampına ve yolgeçen hanına dönüştü.

Bu gün ülkemizin ve halkımızın derin bir şekilde yaşadığı, dövizin durdurulmayan yükselişi, Türk lirasının her gün değer yitirmesi, çarşı Pazar fiyatlarının el yakıyor olması, kontrolden çıkan enflasyon, yağmur gibi yağan elektrik, doğal gaz, petrol gıda zamları, milyonlarca işsizler ordusu,açlık sınırlarının altıda çalışan asgari ücretlilerin perişanlığı, milyarlarca dolar borç yükü, uluslararası alanda ülkemizin saygınlığını yitirmesi vb sorunların hepsi, iktidarın,cumhuriyet ve laiklik düşmanı politikası ve zihniyetinin ürünü olarak ortaya çıktı. Bu iktidar, kaldığı sürece bu sorunları çözemeyecek, tersine büyütecektir. Çünkü İktidar, halkı değil, kendilerini, yandaşlarını ve kendilerini buraya taşıyan güçleri düşünüyor. Bu nedenle, toplumu sadakaya muhtaç duruma getirip kendine bağlamak istiyor.

AKP iktidarı, şimdi seçimde kullanacağı parayı bulma seferlerine başladı. Bunun için, içeride baskı ve sağanak şeklinde vicdansız zamlar yaparken, dışarıda ise, başarısızlıklarına gerekçe olarak suçladığı dış kapılarda, tam kadro para dileniyorlar. Memleketimizi sömürge, halkımızı köle yapacak satışlar yapıyorlar. Satacak bir şey kalmayınca, artık vatan topraklarını satıyorlar. Peşkeş çekiyorlar.

AKP tek adam istibdat rejimi, memleketimizin ve halkımızı içine sürüklendiği ekonomik, siyasal ve toplumsal bunalımının sorumlusudur. İktidar, Seçime giderken bir yandan ülke genelinde baskı ve korku iklimi yaratıyor. Bir yandan da, ülkenin ve toplumun sorunlarını ancak AKP iktidarı düzeltir reklamı yapıyor. Bunun için, devlet imkanlarını ve besleme medyasını kullanıyor. Bütün vatanseverlere sesleniyorum. AKP, içinde yaşadığımız sorunların bizzat sebebi ve kaynağıdır. Sorunlarımızı asla çözemez. Yıllardır yaptıkları ortada. Bize düşen görev, iktidarın boş hayallerine, yalan ve talanlarına, teslim olmadan, demokratik haklarını kullanarak, yapılacak seçimde, iktidardan kurtulmanın gereğini yapmaktır.Hepimize iş düşüyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum