Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KAMU  MEMUR VE EMEKLİLERİNİ  UYUTMA VE ALDATMA  ARACI  OLARAK  ‘’ TOPLU GÖRÜŞME’’ TİYATROSU

17 Ağustos 2023, Perşembe 12:52


                  
         

AKP, hükümet  olmaktan çıkıp ,devleti ele geçirince, mevcut anayasayı, evrensel hukuk kurallarını, temel hak  özgürlükleri fiilen ortadan kaldırıp, kendini devlet ilan etti ve dinci koyu bir istibdat rejimi kurdu. Fiilen rejimi değiştirdi. Adı var, ama kendileri  fiilen olmayan  muhalet sayesinde de,  ülkede tek kale maç yapıyor. Artık, devlet bürokrasisi, yürütme, yasama ve yargı vb bütün uygulamalar, klasik devlet aklı ve işleyişine göre değil, sarayın tek adamının kişisel tercihlerine göre şekilleniyor.
           İktidar başından beri referansının islam olduğunu, demokrasiye ve laik rejime  karşı olduğunu, açıkça ilan etti. Muhalefetin tutarsızlığı,demokratik güçlerin dağınıklığı,tarikatların,cemaatlerin, sermaye çetelerinin, yandaşların ve emperyalizmin desteğiyle, karşı- devrim, adım adım  gerçekleştirildi.
             İktdar,siyasi tercihihini, emekliden ve  emekten yana değil, sermayeden, talan ekonomisinden yana yaptı. Bu nedenle 22 yıldır milyonlarca emekli ve  çalışanlar, açlık ve sefalet içinde  yaşam savaşı veriyorlar. Emekliye ve  çalışanlara, dünyanın en güvenilmez, kurumu  TÜİK’in açıkladığı uyduruk enflasyona göre  maaş zammı veriyor. Bu oranlar gerçek dışı olduğundan, verilen her maaş zammı, biraz daha  yoksulluğa ve açlığa sürüklüyor. Yani, iktidar,halktan  alıp, sermayeye, tarikatlara, yandaşlara ve emperyalist gruplara  kaynak aktarma politikasına devam ediyor.
            Emekliye sendika kurma hakkı vermiyorlar. Kamu çalışanlarının  sendikaları var ama, grev hakları yok. ‘’Toplu Görüşme’’ yapabiliyorlar. İki yılda bir  yapılan bu görüşmeleri,en çok üyesi olan  yetkili sendika yapıyor. İktidar 22 yıldır kamuya  mülakatla kendi  memurunu yerleştiriyor. Bunlar da, adından başka sendika ve sendikacılıkla  ilgisi olmayan , AKP’nin  memur bürosu olan Memur  Sen’e üye kaydediliyor. Milyonlarca  kamu çalışanın  ve emeklisinin haklarını,iktidara göbekten  bağlı bu sendika,Toplu Görüşmede savunacak mış. Bu tam bir aldatma, oyalamadır. Tam bir tiyatrodur. Yıllardır  bu senaryoyu izliyoruz. Gerçekte, görüşme başlamadan  her konuda iktidar ne diyorsa kabul ediliyor. Sonra görüşmeler başlıyor, Memur Sen yöneticileri yüksekten pavra atıyorlar. Şunu istiyoruz , bunu istiyoruz  palavraları. Sonra tıpış tıpış, yandaşı oldukları iktidarın emirlerini kabul ederek, milyonlarca memuru ve emekliyi açlığa ve yoksulluğa mahkum eden ihanet sözleşmesini imzalıyorlar. Memurların ve emeklilerin,insanca yaşamalarını sağlayan hiçbir kazanım almıyorlar,alamıyorlar. Görüşmelerin sözde ‘devam etmesi’ tiyatronun gereğidir. Bakın mücadele ediyoruz sinsiliğidir. Yalancı umut yaratma sahtekarlığıdır. Çünkü sonuç baştan bellidir, 
           İktidar, bu görüşmeleri zaten  ciddiye  almıyor. Enflasyonun, % yüzleri aştığı bir ortamda TÜİK’in rezil  rakamı yüzünden, % 25 komik zamlar verildi. (Memura verilen 8 bin liralık artış seyyanen olduğu için,bir çok memur en az iki yıl gelecek zamlardan yararlanamayacak, emekliliklerine de hiç  katkısı olmayacak.) Maaş zamları kesinleşince  bizzat Merkez Bankası enflasyonu %58 açıkladı. İktidar milyonlarca  insanı aldattı, kandırdı. Daha ik günden  en az % 28 kayıplarımız oldu. Sadec son iki ayda, petrol ürünleri, temel gıda, KDV, ÖTV,döviz çarşı Pazar fiyatları %50-90 artmışken, koca bir yıl için, iktidar muktedirleri, 2024 için 14+9, 2025 için % 6+5 maaş zammı öneriyor. Bu, milyonlaca  asgari ücretliye, emekliye, çalışana, dalga geçmenin de ötesinde,  resmen hakarettir, küfürdür. Ülkeyi ve halkı, talan ekonomisiyle krize, borç batağına,açlık ve yoksulluğuna sürükleyen, vatan toprakları dahil, cumhuriyetin bütün ekonomik kurumlarını satan, trilyon dolarlala topladığı vergi  zamların hesabını  vermeyen, hala halkın sırtına yükler bindiren iktidar muktedireleri, kaynakları hoyratça kullanırken, bizlere de, bu rakamları yeterli  görüyorlar. Neden bu kadar rahatlar. Çünkü,devasa devlet aygıtını ele geçirdiler. Besleme medyanın her türü, sınırsız destek veriyor.  Başta CHP olmak üzere, ortada halka umut vercek, hak aramasına destek olacak muhalefet yok,Ya teslim olmuşlar, yada, birbirlrini yemekle  meşgullar. Yetki sendika, iktidarın  memur bürosu gibi çalışıyor. Emperyalist sermaye , mafyatik çeteler,karapara aklayıcılar  iktidarın yanında. Demeokratik güçler dağınık Bu yüzden, iktidar rahatlıkla gündem değiştiriyor, tepkiler başkalarına yönlendirebiliyor
   İktidarın niyeti belli. Hak ve özgürlüklerin, hukuk ve demokrasinin  yokedildiği şeriatçı bir rejim yaratmak istiyor. Ülke ve rejim tehlikede. Sızlanmanın  anlamı yok.  Yapılacak iş belli  Laik ,demokratik cumhuriyetten ve  özgür toplumdan yana olan,meclis içi  ve dışı bütün  siyasi muhalefet, meslek   odaları, sendikalar ve STK’lar, vatansever her yuerttaş, sızlanmadan,umut ve kararlılıkla, iktidara karşı her türlü demokrati mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor. 2024 yerel seçimleri bir  sınavdır. Kimsenin kızmak ve  küsmek hakkı ve lüksü yoktur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum