Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

İKTİDARIN, EMEKLİYE-KAMU ÇALIŞANINA  ‘ENFLASYON FARKI VERİYORZ’ MASALI

05 Eylül 2023, Salı 12:35

İ
    
 Memur sendikaları ve  AKP iktidarı arasında  yapılan,  sözde ‘Toplu Görüşme’ ve sonrasında  yapılan  ‘Hakem kurulu’ tiyatrosu  nihayet   sona erdi. Sonuçta taa başından  belli olan, iktidarın,  emekli ve emekçi düşmanı politikası ve  yandaş sendikanın ihaneti birleşince, yıllardır  olduğu gibi, başta  emekliler olmak üzere milyonlarca aileye,  yine  açlık ve sefaleti dayattılar. Görüşmeler kurguydu.Her olayda olduğu gibi, tek karar vericinin, Akp başkanı olduğu bir kez daha kanıtlandı.
AKP ve işbirlikçi Memur Sen,  milyonlarca  kamu çalışanı ve kamu emeklilerine, 2024 yılı için %15 + 10, 2025  için,%6+5 maaş zammnını layık gördüler. AKP başkanı ve  memurları,22 yıldır yaptıkları gibi, gözümüzün içine  bakarak, hiçbir vicdanı sıkıntı hisetmeden ‘memurlarımızı, emeklilerimizi, enflasyona ezdirmedik’. ‘biz  memur ve emeklilerimize,enflasyon farkı da veriyoruz ya’ diye eklediler
Akp iktidarı, ülkeyi her yönden krize sürükledi, İzlediği talan, rant ve betonlaştırma politikasıyla, yoksuldan alıp,para babalarına,sermaye çetelerine ve yandaşlarına kaynak aktardı. Cumhuriyet tarihinin en büyük, yoksulluğunu, borçlanmasını,  işsizliğini ve toplumsal krizini yarattı. Hazine ve merkez bankası kaynakları, peşkeş çekildi. Şimdi,içeride, halkın üzerine yüklediği akıl ve vicdan dışı, ceza, zam ve vergilerle, dışarı da ise, ülkenin ve halkın onurunu ayaklar altına  alan, dilencivari borç bulma politikasıyla ayakta durmaya çalışıyor. Ekonomi, çarşı -pazar fiyatları, döviz, enflasyon kontroldan çıktı.
İktidar, dünyanın en güvenilmezv ve rakamlara  yalan  söyleten kurumu TÜİK aracılığıyla, ,hayalı büyüme ve  enflasyon rakamları açıklatıyor. Buna göre,  maaşlara  zam yapmaya  çalışıyor.TÜİK’in iktidarının emriyle açıkladığı rakamlar, gerçek enflasyonun, üçte birinden bile  az. Rakamlar, yalan rakamlar olunca, yapılan  zamlar da yetmiyor. İktidarın, enflasyon farkı veriyoruz dediği rakamlar, işte bu  gerçek dışı rakamlar oluyor. Ahlaki olmayan bu tavırla da, milyonlarca emekli açlığa mahkum ediliyor.
Ağusto ayında,Türk İş’e göre, için  açlık sınırı,12.200, yoksulluk sınırı 39.750 liradır.TÜİK’e göre yıllık enflasyon %58.94, Merkez bankasına  göre %60, ENAG’göre % 128.05, gerçekte %150-200 dür. TÜİK bile, bütün  baskılara rağmen,Ağustos ayı enflasyonunu %9.09 olarak açıklamak zorunda kaldı. 15 milyon emekli açlık sınırının altında, bütün  çalışanların da, yoksulluk sınırının altında maaş aldığı ülkemizde, iktidar, 2024 yılı için toplamda, uyduruk resmi rakamların bile yarısından  az  olan, %25 zam veriyor. Sonra da, eneflasyon farkı vereceğiz, enflasyona ezdirmedik diyor. Düpedüz dalga geçiliyor,hakaret ediliyor. Ama, milyonlarca insan açve yoksulken, AKP-saray iktidarı, lüks yaşamından, talan  ve rant ekonomisinden, 5-10 yerden  yüzbinlerce  maaş alan uygulamalardan, gösterişten vazgeçmiyor. Örneğin AKP başkanının sadece koruma masrafı, günlük 19 milyon 490 binlira. Saray harcamalarını siz düşünün…
Buradan, kamu çalışanları, emekliler, asgari ücretliler, açlık ve yoksulluk içinde  yaşamaya  çalışan milyonlara  sesleniyorum. Toplumlar, hakettikleri şekilde yönetilirler. Eğer, 22 yıldır sizi,bizi miyonlarca  aileyi sadakaya muhtaç eden, geleceğinden umutsuz bırakan, onurunuzu ve haysiyetinizi ayaklar altına alan bu iktidara, hala oy veriyorsanız, yaşadıklarınızı fazlasıyla hakediyorsunuz.Sızlanmaya  hiç hakkınız yok.Yok eğer, hayatımıza, geleceğimize, Laik, Demokratik Cumhuriyete,Hak ve Hukukumuza sahip çıkacağız diyorsanız,14-28 mayıs seçimindeki hataya  düşmeden,  2024 Mart yerel  seçimlerinde,  bu iktidara oy vermeyerek, gerekli dersi verirsiniz. Sızlanmanın anlamı yok.

Demokrasi için mücadeleye  devam, Unutmayın, hak verimez alınır. Kazananlar sadece mücadele edenlerdir. Tercih sizin.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum