Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

İKTİDARIN, EMEKLİ SENDİKALARINI KAPATTIRMASINI  ŞİDDETLE KINIYORUM,…

24 Mayıs 2021, Pazartesi 22:34


      İktidara geldikleri günden  beri AKP iktidarı, emeklilere, emekçilere  üvey evlat  gözüyle baktı . Emeklilerin,  ne  ekonomik sorunlarını çözdü, ne sosyal yaşamını düzenleyici tedbirler aldı, ne de  emeklilerin taleplerini dinledi. Bütün politikalarını, rant ve talan üstüne kurarak, vatan topraklarını arsa dönüştürüp,kıymetlendirip  satarak, uluslararası ve işbirlikçi yerli  sermaye  sınıfının safında  yer aldı. Emeklileri  19 yıldır yoksulluğun da  ötesinde  açlığa  mahkum etti. Aylardır, Pandemi nedeniyle  evlere  kapatılan  emeklilere, bu iktidar, tek kuruş  sosyal yardım yapmadı. Kapanma sürecinde, milyonlarca emeklinin, hiçbir ihtiyacına ve harcamalarına destek olmadılar. Son 18 yılda,2 trilyon 269 milyar dolar vergi toplanmış. Borç 129.5 milyar dolardan 435 milyar dolara çıkmış, 70 milyar dolar da  kamu kuruluşları satışından gelmiş.. 128 milyar hazine  parası ortada yok. Nereye gitti bu paralar.Hesabını vermiyorlar, veremiyorlar.  Kendilerine  ve yerli-yabancı yandaşlarına, kaynak aktardılar peşkeş çektiler. Gerçek böyle iken, emeklilerin perişanlığı sürerken, ‘emeklilerin tarihlerinin  en  iyi  dönemini yaşadıklarını’ söylediler.     (Sedat Peker olayı bile, ülkede çeteleşmiş vurgun düzeninin  pisliklerini ortaya koyuyor)
      AKP’nin, emeklileri ve emekçi  halk kesimlerini, açlığa  ve yoksulluğa mahkum etme politikasına karşı, Emekliler, ekonomik, sosyal ve  demokratik haklarını  kullanmak ve korumak amacıyla  Şubat 2017 de,  merkezi Ankara’ olan, TÜM EMEKLİLER SENDİKASINI kurdular. Ülkemizdeki 13.5 milyon  emeklinin (aileleriyle en az 25 milyon  emeklinin) sesi oldular. Örgütlendikleri her il’de ve ilçe’de,  emeklilerin  haklarını savundular. Emeklilerin  taleplerini meydanlardan  haykırdılar. Emeklilerin  örgütlenip, haklarını aramasını,  iktidarların  soygun-talan politikalarına   engel olacağını gören  AKP-Saray iktidarı, kurulduğumuz  günden beri,  saraya bağımlı haline  getirdiği  mahkemeler yoluyla,  zorluklar çıkarmaya   devam etti.  Önce,  Ankara valiliği, kütük  numarası vermedi, Dava açıp 2019 Haziranında kazandık. Bu defa,  2020 Şubatında ‘Anayasaya göre emekliler sendika kuramaz’ diye, tekrar kapatma davası açıldı. 30 Eylülde, ilk derece mahkemesi kapatma kararı verdi. İstinaf  Mahkemesi bu kararı kaldırdı. Valilik,  davayı  Yargıtay’a  taşıdı. Yargıtay  kapatma kararı verdi. İstinaf mahkemesi ilk kararında direnemedi ve 21 Mayısta  kapatma kararı verdi. Dosyamız şimdi tekrar Yargıtay’a gidiyor. ( 2017 Şubatında kurulan  Tüm Emekliler Sendikasından  sonra, 2019 yılında kurulan DİSK Emekli Sen için, 25 Mart 2021 de, ilk derece  mahkemesince kapatma kararı verildi.)  Şimdi,  iki sendika için de, hukuki süreç devam ediyor.
       AKP iktidarı, emekli sendikalarını kapatarak, Emeklilerin  haklı mücadelelerini  durduracağını sanıyorsa yanılıyor. Milyonlarca emekli, sendikalarından ve hak mücadelesinden vazgeçmeyecek. Hak ve özgürlükler konusunda, hukuk devleti laik , demokratik Cumhuriyet konusunda  anayasayı uygulamayan, rafa kaldıran iktidarın, Emeklilerin  sendika kuramayacağı konusunda, Anayasayı gerekçe göstermesi hiçbir şekilde  inandırıcı değildir.Anayasanın  90. Madde  uygulansın. Hukuksuz her düzenlemeyi dilediği zaman çıkaran iktidar, isteseydi, Emekli statü yasasını ve , emeklilerin sendika  hakkını da sağlardı. Yıllardır  yapmadılar  Çünkü emeklilerin sendika kurup hak mücadelesi yapmasından korkuyorlar. Engellemek istiyorlar.
     Türkiye genelinde  110   Şube ve temsilcilikte  örgütlenen TÜM EMEKLİLER  SENDİKASI -TÜM EMEKLİ SEN- , milyonlarca  emeklinin, ekonomik, sosyal,demokratik ve sendikal  haklarını kazanmak için kararlılıkla mücadeleye  devam edecek. Kapatma olayını kınıyorum. Kendilerini, üvey evlat görüp, yıllardır açlığa  mahkum eden  iktidara,  13.5 milyon emekli ve  aileleri, sandıkta gerekli cevabı verecektir.
       EMEKLİ  SENDİKALARI  HAKTIR  KAPATILAMAZ.        YAŞASIN TÜM EMEKLİLER SENDİKASI.. 
      YAŞASIN  EMEKLİLERİN BİRLİĞİ  VE ORGÜTLÜ MÜCADELESİ…