Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

İKTİDAR KAYBEDİYOR, PANİKTE.. GERÇEKLERİ GİZLİYOR..TOPLUMU ALDATIYOR

16 Mart 2023, Perşembe 13:47

AKP iktidarı  bütün  yapısıyla siyasi bir enkaz haline geldi.Neresine  el atsanız, elinizde kalıyor, dökülüyor. Deprem felaketi de gösterdi ki, 21 yıllık iktidarı sürecinde, iktidar sahipleri, sadece kendilerine, besledikleri yandaş sermaye  çetelerine, besleme  medyacılara ve trollerine  çalışmışlar. Memleketi ve  toplumumuzun rahatı ve huzuru için  gözle görünür bir düzenleme  yapmadılar.  Cumhuriyetin kuruluşundan beri oluşturulan milli kurumları ya yokettiler, yada  içini boşalttılar ve  liyakatsız yöneticiler eliyle işlemez duruma getirilen   şirketlere  dönüştürdüler.
   Türkiye, deprem kuşağında olan bir ülke. Bilim insanları ve sade yurttaşın bildiği bu gerçeği iktidar da biliyordu. 21 yıldır tek başına ve tek adama dayalı ceberrut bir rejimle ülkeyi yöneten iktidar, devlet olanaklarıyla, 24 yıldan beri ödenen milyarlarca  dolar deprem vergisi kaynağıyla,  topladığı yüzmilyarlarca dolar vergilerle, yapılan  astronomik zamların getirdiği devasa kaynaklarla deprem için her türlü organizasyonu yapmalıydı. Ancak, 6 Şubatta  ülkemizin  11 kentinde meydana  gelen  büyük  deprem  felaketinde gördük ki, iktidar, hiçbir hazırlık ,örgütlenme ve organizasyon yapmamış.İki gün sonra gidebildikleri bölgede,  liyakatsız yönetici ve kadrolar nedeniyle, nedeniyle iş yapamadıkları gibi, gönüllü gelelenlere, uluslaarası  ekiplere  bile çalışma imkanı vermediler. Bu  felakaet koşullarında bile siyasi,dini ve  etnik ayrımcılık yapmaya devam ettiler. Zamanında   müdahale edilmediğinden yüzbinlerce insan  enkada  kaldı, onbinlercesi donarak öldü. Açıklanan, ölüm yıkım, yaralı vb rakamları da iktidarın  anlattığı  diğer masallar gibi gerçeği yansıtmamaktadır. Aslında iktidar,  deprem enkazı altıda  siyasi enkaz oldu.
    Ekonomi bozuk ve krizde.Enflasyon, hayat pahalılığı ve döviz  kontrolden çıktı. Yanlış ve yandaş zengin etme politikası  sonucu hazıne  boşaltıldı. Yüksek faizle bile  döviz bulunamıyor. Çünkü iktidara güven kalmamış, Umutlarını ditatörlük uygulayan, emperyalist işbirlikçisi, sözde islam ülkelerinin svap yardımlarına bağalmışlar.İflas etmiş olan, yönetemez duruma düşmüş tek adam rejimi, panik içinde kaybettiğini görüyor. Gerçekleri gizleyerek, her işin yolunda olduğu masallarıyla halkı  aldatıyor. Kimlikler üzerinden, her türlü baskı ve kışkırtmaya,ceza ve kapatma tehditlerine,yalan haberler yaptırmaya  devam ediyorlar. Dini, Diyaneti ve  Allah’ı siyasi çıkar olarak kullanmaktan  çekinmiyor. Çete tehditleri sürüyor.
    Türkiye 14 Mayısta  seçime gidecek. İktidarın  bu ülkeye verecek hiçbir  planı,projesi,umudu ve gücü kalmamıştır. Vergilerimizle oluşan devlet bütçesini, sadece kendileri için kullanarak, devlet imkan ve güçlerini seferber ederek, muhalif her kurum ve kuruluşu ceza ve kapatmayla tehdit  ederek, şaşalı reklam ve etkinlikler vb ile, güçlüyüm ayaktayım  algısı yaratmaya çalışıyor. Vergilerimizle yaptırılan yol, köprü, hastane vb  işleri, sanki  ceplerinden yaptırmışlar ve kendileri giderse bunların yokolacağı ahlaksızlığını yapıyorlar. Eğitimden sağlığa ve emniyete kadar bütün kurumlar, Cumhuriyet ve rejim düşmanı tarikatlara  teslim edilmiş durumda.Ülkede yoksulluk ve açlık temel yaşam biçimi oldu.  Milyonlarca emekli, dar gelirli, asgari ücretli perişan. Yüz milyarlarca  dolar borç yapıldığı için  çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği ipotek altına sokuldu. Depremle birlikte milyonlarca işsize yeni yüzbinler eklenecek. Tarihi kuruluş Kızılay rezaleti bile  tek başına bu iktidarın sonu olmalıdır.Panik içinde akılalmaz yobaz  ittifaklar yapıyorlar. 
      Ülkemizin ve halkımızın, içeride ve dışarıda karşılaştığı sorunlarımızın kaynağı bizzat bu iktidardır. Sorunların kaynağı olanlar bu sorunu çözemezler. Halkımız, akp ve ortaklarının Cumhuriyet ve laiklik karşıtı iktidarına mahkum değildir.Yönetemez duruma düşen,siyasi enkaza  dönüşen bu  iktidarı, seçimde değiştirmek, insanlık ve  vatanseverlik görevidir.  Ülkemiz ve halkımız AKP’den önce de vardı, sonrasında da varolmaya devam edecektir. Yeterki toplum  olarak, birlik ve  beraberlik içinde ülkemize ve demokrasimize sahip çıkalım. Tarihi bir dönemeçteyiz. Demokratik bir Türkiye için görev  başına.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum