Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

İKTİDAR, ALDIĞI KARARLARLA VE UYGULAMALARLA KİMLERE HİZMET EDİYOR

19 Ağustos 2021, Perşembe 16:17

 

AKP-saray iktidarı, son günlerdeki aldığı karar ve uygulamalarıyla, bütünüyle, toplum ve memleket gerçeklerinden kopmuş durumda. Yıllardır tek başına iktidar olmasının verdiği güç zehirlenmesi sorumsuzluğu ve görgüsüzlüğü içinde, halka tepeden bakmaya, toplumu sürü, kendilerini çoban görmeye başladılar. Bu nedenle, ‘ben kimseye hesap vermem, ne dersem o olacak, karşı gelen haindir,teröristtir’ saplantısına girdi. Saray iktidarının, Cumhuriyet ve Laiklik düşmanı şeriatçı zihniyeti gereği, ülkede birlik ve beraberlik söylemleri yerine, kimlikler ve yandaşlık üzerinden, ayrıştırma ve kışkırtmalar yapıyor.

İktidar, aldığı karar ve uygulamalarla, Anayasada belirtilen, Laik demokratik, sosyal ve hukuk rejimini yok etti. ‘Bütün yetkilerin AKP başkanına, bütün suçun ve sorumluluğun muhalefete’ yüklendiği, dinci istibdat rejimini kurdu. Devletin her kurumu fetih mantığıyla, tarikatlara, cemaatlere, şeriatçı dernek ve vakıflara teslim edildi. Cumhuriyetin, ‘Yurt’da barış, dünyada barış’ ilkesi terk edildi. Fetih maceralarına atıldılar. Ortadoğu lideri olacağım diye, vatanımızı, Ortadoğu’nun göçmen ve şeriatçı militanları toplama kampına dönüştürüldü. Şimdi ise tehdit unsuru olarak, Afganlı militanlara kapıları açtılar. Sınır güvenliği yok edildi. Bir yandan başkalarından borç dileniliyor, diğer yandan kaynaklarımız, halkımıza değil, boşa gidiyor.

İktidar, ülkemizi, bedel ödenerek, kazanılan vatan toprağı olarak değil, tipik emlakçı zihniyetle, çiftliğiymiş gibi, yandaşlara ve yabancılara, parselleyip satıyor. Özelleştirme yoluyla talan ediyor. Deprem, sel, yangın, virüs salgını gibi, her doğal afette, devlet olarak, halka yardım edeceklerine, İBAN vererek halktan para istiyorlar. Salgında, deprem ve yangında, halkımız perişan iken, ülkemizi borç batağına sokmuşken, Orman yangınları için, tek bir uçak almazken, yeşil vatan ormanlarımız yok olurken, Somali’ye hibe maskesiyle, Somali’de, liman ve havaalanı yapan ortakçıları yandaş şirketlere, 30 milyon dolar veriliyor Milyonlarca işsiz, asgari ücretli, emekli ve emekçi açlık ve yoksulluk içindeyken… Bizimle dalga geçer gibi.

Devletin borcunu, 18 yılda,129.6 milyar dolardan 453 milyara çıkardılar.2 triyon 330 milyar vergi topladılar, 69 milyar dolara cumhuriyetin KİT’lerini sattılar, MB’sının, iç borç stokunu 969 milyardan 2 trilyon 27 milyara çıkardılar, örtülü ödenek 79 yılda harcananın 6 katını geçti. MB’nin 128 milyarını kimler paylaştı belli değil, Deprem, işsizlik, varlık fonu, şehit paraları nerede belli değil. Yap İşlet denen ve AKP iktidarı garantili soygun düzeninde, milyarlarca dolar, onlarca yıl yandaş çete şirketlere ödenecek. Hem de Londra mahkemeleri güvencesiyle. ABD işbirlikçiliği temelinde ve para karşılığında, Mehmetçik Afganistan’a, bekçi olarak gönderiliyor. Sözde iktidar yerli ve milli olduğunu söylüyor

AKP’nin, güçlüyüz palavrasının cilası, orman yangınlarında ve doğal afetlerdeki beceriksiz ve ayrımcı tavırları nedeniyle, döküldü. Halkımız gördü ki, iktidar, sadece güçlüyüz algısı yaratıyor. Aslında iktidar, kurumsal olarak bütünüyle çökmüş durumda. İktidarın, Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı yüzünden Türk Hava Kurumunu, bilerek çökertip, uçaklarını işlemez duruma getirdi. Ormanları ve meraları, yaylaları, yerli ve yabancılara satmak için çıkardıkları karar gereğince, ormanların yanmasına ve halkın perişan olmasına, doğal dengelerin, ekolojinin bozulmasına seyirci kalarak, ihanet derecesinde, yangına seyirci kaldılar. Tek bir yangın söndürme uçağı almadılar. TSK’yı ve uçakları devreye sokmadılar. Sorumluluk almadılar Yasaklar getirdiler ve muhalefeti suçladılar. 38 uçak/helikopter filosu olan Yunanistan’ın bile sorumluluğunu gösteremediler. İstifa etmediler. Keyfi işlemlerinin hesabını da vermiyorlar.

AKP-Saray iktidarı, Anayasa ve hukuk değerlerini yok etti. Ekonomik ve sosyal politikaları iflas etti. İç’te ve dış’ta saygınlığı kalmadı. Bu nedenle, daha çok saldırgan ve baskıcı oluyor. Aldıkları kararlar ve uygulamaları, halkımızın değil, kendilerinin, yandaşlarının ve emperyalistlerin çıkarınadır.Bu nedenle, Laik Cumhuriyet için, bütün vatanseverler, iktidar zulmüne karşı, Demokrasi cephesinde birleşmelidirler.