Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Haksız Zam Tepkisi

08 Ocak 2022, Cumartesi 09:30

ELEKTRİK, DOĞALGAZ VE PETROL ZAMLARINA, HALKIN ANAYASAL HAKLI TEPKİLERİNE, İKTİDAR TERÖR EYLEMİ DİYOR

AKP-Saray tek adam şahıs iktidarı, yıllardır yaptığını yine yaptı ve Emeklileri ve asgari ücretle çalışanları açlığa ve yoksulluğa mahkum eden kararlar aldı .

Ülkedeki gerçek enflasyon % 80- 100 olduğu halde, iktidarın emir eri durumuna getirilerek,toplumu kandırma kurumuna dönüşen TÜİK aracılığı ile, rakamlar çarpıtılarak enflasyonu % 36 larda gösterdiler.Türkiye’de yaşanan hayat pahalılığı gerçeğini, ekonomik krizi ve iflası çarpıttılar. Sonra da büyük şaşalarla,tarihin en büyük zammı diye, emeklilere %25, kamu çalışanlarına da ,%30,5 zam verildiğini açıkladılar. Bu arada da ,21 yy Türkiye’sinde utanç verici şekilde ayda 1500 lira maaşa mahkum edilen emeklilerinde maaşlarını 2500 liraya çıkardıklarını açıkladılar. İktidar muktedirlerinin,yıllardır açlığa ve sadakaya mahkum ettikleri,üvey evlat görüp, hiç bir sorunlarını çözmedikleri emeklilerin bütün sorunlarının çözüldüğü havası yaratıldı..

Ülkedeki bu yüksek enflasyon koşullarında, iktidarın verdiği yüzdelik zamlar, ne emeklinin, ne asgari ücretlerin , ne de kamu çalışanlarının sorunlarını çözmeyecektir. Her şeyden önce, bu zamlar, iktidarın TÜİK aracılığı ile çarpıtıp, az gösterdiği enflasyon rakamının bile altındadır.Gerçekçi değildir. Ekonomi,fiyatların yangın yeri olmuştur. Çarşı –Pazar el yakıyor. Anlık olarak yükselen döviz karşısında ceplerdeki Türk lirası eriyor. Fırsatçı şekilde yapılan zamlar el yakıyor.

Asgari ücretliye, emekliye ve kamu çalışanlarına verilen sözde zamlar, daha elimize ulaşmadan, AKP-Saray iktidarı, tarihte eşi benzeri görülmemiş şekilde, doğalgaza, elektrik ve petrol ürünlerine, döviz garantili yol, köprü, tünel, hava limanları ücretlerine , % 50 -150 arasında zam yaptı. Çay kaşığı ile bile vermediğini, büyük kepçelerle geri aldı.Üstelik bunu, tam bir art niyetle,, aralık enflasyonuna yansımasın, emekli ve memur maaşlarına yansımasın diye, 1 ocak gecesi yaptı. Böylece iktidarın emek karşıtı, zengin ve sermaye yanlısı karakteri iyice ortaya çıktı. Bu astronomik zamlar, emeklinin ve asgari ücretlinin ödeyebileceği zamlar değildir. Bu zamlar, başta emekliler olmak üzere, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin eden vicdansız, hukuksuz ve anayasaya aykırı zamlardır.Verilen maaş zamlar, doğalgaza, elektrik ve petrol giderlerine bile yetmeyecektir. Zaten gerçekçi olmayan bütçe kaynaklarıyla, emekliler, iktidar eliyle daha çok açlığa ve sadakaya muhtaç duruma geldiler.

İktidar muktedirleri, kendi belirledikleri, uyduruk enflasyonun bile altında verdikleri maaş zammı ortada olduğu halde, ‘biz emekliyi ve çalışanımızı hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik’ diyecek kadar, gerçeklerden kopmuş bir şekilde toplumumuzu kandırmaktadır. Memleketi bu duruma getiren kendileri değilmiş gibi, sizi ancak biz kurtarırız fantezileri yapıyorlar. İktidar, her alanda güvenilirliğini ve inanırlığını yitirmiştir. Tek çözüm , hemen seçim kararı alınmasıdır

Emekliler olarak, iktidarın, mal ve hizmetlere yaptığı zamlara şiddetle karşıyız ve geri alınmasını istiyoruz. İktidarın bu zamcı zihniyetini kınıyoruz. Emekliyi yıllardır açlığa mahkum eden bu zihniyete karşı, her alanda, Anayasal-Demokratik tepkimizi göstereceğiz. İktidar muktedirlerinin, demokratik hak arama tepkilerini, terör eylemi saymasını, suçlu ilan etmesini, darbe karşıtı görüp kendi yandaşlarına saldırma emirleri verip tehditler savurmasını şiddetle kınıyoruz. Bu dil ve davranış doğru değildir. Toplumda resmen çatışma yaratır. iktidarın, kışkırtmadan uzaklaşıp, gerilimi azaltan, açıklamalar yapmasını bekliyoruz. Başarısızlığını baskı ve zulümle örtmeye çalışmak, memlekete de, iktidara da yarar sağlamadığını, o rejimin demokrasi olmadığını, yaşanan tarihsel gerçeklerle

biliyoruz. İktidarı sorumluluğa, sağduyuya ve memlekette kendisinin bozduğu ekonomik, sosyal ve demokratik dengeyi düzeltme çalışmasına başlamasına davet ediyoruz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum