Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMLARINA, İKTİDAR, SEÇİM RÜŞVETİ OLARAK BAKIYOR

29 Aralık 2021, Çarşamba 14:09

İktidarın, bütün politikaları iflas etti., İçeride uyguladığı ekonomik ve sosyal politikaları çöktü. Dışarıda izlediği dış politika ile, saygınlık ve güvenilirliğini yitirdi., İktidara geldikleri günden beri izledikleri t alan ve soygun düzeniyle, memleketin bütün kaynaklarını mirasyedi gibi harcayarak ülkeyi iflas noktasına getirdiler. Şimdi bir kısır döngü ve açmaz içindeler.

Sıkışan iktidar, bir yandan sıkıştığı için,devlet gücünü kullanarak her alanda baskı,tehdit, kışkırtma ve kumpaslar içinde, her türlü muhalefeti susturmak istiyor. Her demokratik talebi yasaklıyor. Diğer yandan, yılardır mağdur ettiği, görmezden geldiği, açlık ve sefalete mahkum ettiği asgari ücretlilere, emeklilere, kamu çalışanlarına, seçim rüşveti olarak, yüksek zamlar vereceğini söyleyerek bu kesimleri kendine yeniden oy deposu yapmak istiyor,

Önce belirtelim : Asgari ücretlilere, emeklilere ve çalışan her alandaki emekçilere, yapılacağı söylenen maaş zamları, bu kesimlerin hakkıdır, analarının ak sütü gibi helaldir.Hatta ne kadar yüksek olursa olsun, yıllardır yaşadıkları mağduriyete göre çook azdır. Daha çok yapılmalıdır. Çünkü iktidar yıllardır, garantili yol köprü, tünel havalimanı yapan ve milletin kanını emen beşli çetenin, döviz garantilerini bol keseden tıkır tıkır ödüyor. Trilyonlarca vergi borçlarını bir kalemde siliyor.Emekliye vereceği miktar denizde damla bile değildir. İktidarın bu politikası, memleketi ekonomik iflas noktasına getirmiştir.. Ülkede ekonomi dikiş tutmuyor. Enflasyon, hayat pahalılığı ve döviz kontrolden çıkmış durumda. İnandırıcılığı kalmayan iktidar muktedirleri, konuştukça tehlike azalmıyor, artıyor. Bu gün %50 zam verse bile, ertesi gün, döviz ve dövize bağlı fiyatlar % 100 artacaktır. Önemli olan, yapılan yüzdelik zamlar değil, ekonomik ve sosyal hayatın kontrole alınması ve düzenin sağlanmasıdır. Oysa, ortada Anayasaya, hukuka ve yasalara uyan bir iktidar yok. Devleti şahsında temsil ettiğine inanan ‘Şahıs Devleti’ var. Ülkede, tam bir orman düzeni içinde, ölen ölür, kalan sağlar bizimdir kanunsuzluğu var.

İktidar, sanki, ekonomiyi, dövizi, enflasyonu ve hayat pahalılığını bu noktaya getiren, yıllardır emekliyi ve asgari ücretliyi açlığa ve sefalete mahkum eden, kendileri değilmiş gibi, kurtarıcı rolüne soyunuyor. Yıllardır ihmal ettiği başta emekli ve asgari ücretlilere, kamu çalışanlarına vereceğini söylediği maaş zamlarını, gerçekten bu kesimlere yaptıkları haksızlığı gidermek için değil, sıkıştığı için, seçim rüşveti olarak veriyor. Milyonlarca emekliyi,çalışanı, verdiği zam ile, kandıracağını ve kendine biat edeceklerini hesaplıyor. Ama yanılıyor. Hiçbir onurlu emekli, asgari ücretli ve emekçi, bu rüşvete teslim olmayacak. Yıllardır, memleketin kaynaklarını, başta beşli çete olmak üzere, yandaşlara,emperyalist şirketlere aktararak,kendilerini açlığa mahkum eden bu iktidara ilk seçimde gerekli dersleri verecektir.

İktidarın son açıkladığı, ‘dolara garantili faiz projesi’, toplumumuz ve memleketimiz için tam bir yıkım ve soygun projesidir. Bu proje, zengin para babalarının, bankadaki paralarına, hepimizin hakkı olan hazineden kaynak aktarımıdır. Zengini daha zengin yapan halk düşmanı projedir. Ülke ve mili paranın saygınlığına düşmanlıktır. Dolara tapma ve doları milli para yapmaktır.Emekliler olarak, her alanda tepki göstereceğiz.

Türkiye’deki emekliler ve halkımızın isteği, ekonomide istikrar, enflasyon ve hayat pahalılığının durdurulması, iktidar eliyle yapılan , sosyal gerilimin, kışkırtmanın, ötekileştirmenin ve baskıların kaldırılması, demokratik bir ortamın yaratılarak can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır. Oysa iktidar, kendi dinci projesi gereği, bunu yapamayacağı için, bizzat ülke için güvenlik sorunu haline gelmiştir. Memleketi gizli antlaşmalarla Arap sermeyesi eliyle emperyalist projelere kurban etmektedir. Tek çözüm, hemen seçim kararının alınmasıdır. Demokrasi güçlerinin birleşik mücadelesinin örgütlenmesidir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum