Kırklareli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

EKONOMİK VE POLİTİK OLARAK İFLAS EDEN İKTİDAR, ETNİK VE DİNSEL AYRIŞTIRMAYI KIŞKIRTIYOR

28 Ocak 2022, Cuma 11:24

 

AKP-saray iktidarı,20 yıldır izlediği politika sonucunda, deyim yerindeyse, ekonomik, siyasal ve sosyal alanda iflas etti. Toplumda güvenilirlikleri kalmadı. Halktan ve memleket gerçeklerinden koptular..Yandaşları bile artık güvenmiyorlar, yeni durumlara göre pozisyon almaya başladılar. Ekonomik olarak memleketi yıllarca sürecek bir borç batağına soktular. Öyle ki, geçmiş Cumhuriyet hükümetlerinin yaptığı toplam borcun, dört katını, 20 yıllık iktidarında yaptılar. Ülkenin kaynaklarını, kendileri, yandaş şirketleri,yabancı sermaye tekelleriyle, tarikat ve cemaatleriyle talan ettiler. Ülkeyi emperyalist ülkelerin ve işbirlikçilerinin kapılarında borç dilenmeye mahkum ettiler

Memleketin hazinesi ve bütçesi, borç ve lüks harcamaların hızına yetişmiyor. Sözde bağımsız olan merkez bankasının kasaları,, ülkenin kefen parası denilen stoklar dahil boşaltıldı,128 milyar dolar gasp edildi, Talan edildi ve hesap veren yok..Şimdi, borç dilenilerek,durum idare edilmeye çalışılıyor. Sıkışan iktidar, para bulma panikliği içinde, ülke topraklarını, kaynaklarını, milli şirketleri ve gelir getirici kurumlarını, batan geminin malları misali, emperyalist sermayeye ve işbirlikçi körfez ülkelerine peşkeş çekilmektedir. Memleket, iktidar eliyle adeta sömürge durumuna sürüklenmektedir.

İktidarın durumu düzeltecek bir tedbiri, inandırıcılığı ve iradesi kalmamıştır. Memleketi, hayali algı yaratarak yönetmeye ve gerçekleri gizlemeye çalışıyorlar. Yüzde seksenlerde olan gerçek enflasyonu emirle %36 gösterdiler. Yıllardır açlığa mahkum ettikleri emeklilere % 25, memurlara ise,%30 sadaka zammı verdiler.Bu komik zamlar, uyduruk enflasyondan, emekliler için %11, memurlar için % 6 daha az olmasına rağmen, iktidar egemenleri ‘sizleri seviyoruz ve sizleri enflasyona ezdirmedik, enflasyon üzerinde zam verdik’ diyerek dalga geçtiler. Bu zamlar, daha ele geçmeden, başta elektrik, doğalgaz, petrol ürünleri olmak üzere, temel gıda, çarşı –Pazar fiyatlarına, aklın ve vicdanın kabul etmeyeceği intikam zamları yaptılar. Milyonlarca emekli, çalışan ve toplum kesimlerini bu kış gününde kaderine terkedildi. İktidar sahipleri,ülke ve halk gerçekliğinden o kadar kopmuşlar ki, bu zamların ödenebilecek makul düzeyde olduğunu söyleme pişkinliğindeler. Oysa yüz binlerce aile bu faturaları ödeyemeyecek.

İktidar, memleketi getirdiği karanlık noktayı ve halkın perişanlığını düzeltecek bir iradesi ve projesi olmadığı biliyor. Bu şartlarda, ülkeyi normal yollarla yönetemeyeceğini de görüyor. Bütün diktatörlük heveslisi rejimler gibi, halkı/toplumu baskı ve tehditle susturmayı yöneliyor. Başta, etnik ve dinsel inançlar olmak üzere, toplumun sinir uçlarını kaşıyor. Her anayasal ve demokratik tepkiyi, terör eylemi olarak gösterip, kanla bastırma tehditleri ile korku yaratıyor. İfade ve düşünce özgürlüğünü yok etmek istiyor. Sokak çetelerini kullanarak, Etnik/ırkçı ayrıştırma, kışkırtmalarını yapıyor. İnsanların yaşam tarzlarına açık müdahale ediyorlar ve kendilerinden olmayan herkesi din/İslam düşmanı ilan ediyorlar. Öyle ki, Allah’ın evi dedikleri camiler, resmen AKP ‘nin tehdit ve propaganda merkezine dönüştürüldü. Her yaptıklarını, Allah istediği için yaptıklarını söyleyip Allah’ı bile, politikleştirip AKPli yaptılar.

Eğitim, her kademede dinselleştirildi. Bilimsel ve laik eğitim yok edildi. Devlette, her kurum tarikatlara-cemaatlere teslim edildi. Yeni FETÖ’ lerin önü açılıyor. İktidarda kalmak için, karanlık planlar yapılıyor. Hak ve özgürlükler yok ediliyor. İktidar, baştan beri, Cumhuriyet ve Laik rejimi yıkıp, yerine, kişiye bağlı şeriatçı bir baskı rejimi kurmak istiyor. Planlı şekilde hazırlanan, gerilim ve kışkırtmalarla oluşacak kaostan yararlanmak istiyorlar. Böylece, memleketi ve toplumu, sürüklediği felaketi gizlemeyi, gündem değiştirmeyi, tabanını korumayı ve de oluşacak bir çatışmayı bahane ederek muhalefeti susturup kendi rejimini kurmayı hedefliyor. Memleketini ve toplumunu seven herkes, ülkemizin ve halkımızın, ortaçağ karanlığına sürüklenmesine izin vermemeli, Anayasal –Demokratik tepkisini ortaya koymalıdır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum