Kırklareli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Bir Düşünün Bakalım!

16 Mart 2023, Perşembe 13:34

Siyasetin bir hayli hızlandığı şu günlerde aklıma uzun zamandır takılan bir soruyu sorma ve yazma ihtiyacı duydum. 
Kırklareli’de Amatör Futbol ligleri olağanca hızıyla devam ediyor ve zaman zaman da güzel maçlarda izleme şansımız oluyor. Amatör Kulüpleri ayakta tutmak inanın çok zor bunları da spor camiasının içerisinde uzun yıllardır yer alan birisi olarak çok iyi biliyorum.
Şartlar çok zorlu maliyetler yüksek ama buna rağmen ayakta duran mücadele eden kulüpler ve yöneticileri inanın zoru başarıyorlar. Sıfır gelir sürekli gider ve artan maliyetlere rağmen yine de sahaya bir şekilde bir takım çıkartmayı başardıkları için teşekkür etmek gerekiyor hatta ödül vermek gerekiyor. Tabii ki bu takımların sayısının her geçen gün maalesef azaldığını görmekte üzücü ardı ardına kapanan kulüpler olduğu gibi ligden çekilen takımların artması da düşündürücü. 
İşin buraya kadar bu boyutu şimdi futbolun içerisinde siyaset var mı yok mu ona bakalım. Kırklareli ’de Merkez, Lüleburgaz, Babaeski ve Vize İlçesi CHP’li belediyeler. Demirköy, Pınarhisar, Kofçaz, Pehlivanköy Belediyeleri ise AKP’de.
Merkez’e bağlı 3 Belde Belediyesi var Üsküp-AKP, Kavaklı- AKP, İnece- CHP buraya kadar her şey normal özgür iradeyle yapılan seçimlerle kim nereye oy atmış kim kazanmış bilemiyorum! 
Farklı bir bakışla sizlere bir şeyler anlatmak istiyorum ve bilen varsa lütfen yardımcı olsun. 
AKP bilindiği üzere 20 yıldır ülkede iktidar ve bu iktidarın nimetlerinden faydalananlar da mutlaka olmuştur. Ancak gel gör ki ilimiz Kırklareli genelinde kapanan Amatör Futbol kulüplerinin birçoğu AKP belediyelerinin olduğu yerler hangileri bir bakalım : Kavaklıspor Ligden Çekildi, Pehlivanköy, Üsküpspor, Demirköyspor gibi şimdi bu bölgenin her biri kıymetli sporcularını yetiştirmiş bu isimlerini saydığım takımların Belediye Başkanları acaba bu konuyla ilgili ne gibi cevap verecekler merakla bekliyorum.
Diyecekleri ilk şeyi de bende şimdiden söyleyeyim “Saha yaptırdık, spor kompleksi yaptırdık daha ne yapalım?” gibi olacak. 
Yaptırdın da kulüplere şahsi olarak değil hangi sponsoru dahil ettin ve ayakta kalmasını sağladın? Şuan itibariyle bu yerlerde futbol kulübü var ama sahaya çıkacak takım kalmadı bir çoğu da ligden çekildi Reise haber edin de bu işe bir el atsın yoksa KIRKLARELİ’E Amatör Futbol sona erecek…           

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum