Kırklareli
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

AKP'NİN SAĞLIK POLİTİKALARINDAKİ ÇÖKÜŞÜ

19 Kasım 2023, Pazar 14:13


Bir gece sol tarafımda başlayan ve soğuk bir ter basması nedeniyle sabahın ilk ışıklarında Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine giriş yaptım.Kalp krizi ihtimaline karşı önce kalp elektrosu kan idrar tahlilleri yapıldı ve görünürde birşey yok ama siz yine de Dahiliye servisine başvurun önerisi ardından çıkış işlemlerim yapıldı ve telefon ile Dahiliye servisine gün aldım.Son derece güLER yüzlü bir doktorun özelde olmayan ilgi alaka ile karşılaşınca şaşırdım ve a dan z ye sağlığımla ilgili sorulan sorulara cevap verdim ve tahlil sonuçlarına bakarak kan fazlalığım ve şekerimin yüksek olduğunu ifade ederek yine testlere başladım. Adı Eğitim ve Araştırma olunca yine kan ile başlayan tahliller, röntgen ve diğer tahlillerin ardından Ultrason istendi.Zemin katta bulunan Ultroson kaleminden  3 ay sonrasına gün alıp yine günlerin geçmesini ve başta ultrason ve diğer sonuçları görmek için gün saymaya başladık.
3 ay geçince yeniden randevu alıp tahlil sonuçlarını göstermek için gün aldım ve doktoruma çıktım. Ultrason sonucuna bakarak diğer tahliller 3 ay öncesine ait güncellemek gerek denilerek yeniden kan verdim ve sonuçları almak için ertesi gün gittiğimde doktorun heyet günü olmasından geri dönmek zorunda kaldım ve diğer günde sabah erken saatte doktorumun karşısındayım.Yine kan ve diğer tahlillerimi gören Dahiliye doktorum ben bir şey göremedim kan fazlalığı var seni hematoloji servise göndereceğim diyerek o Hematoloji servisine gittim.
Hematoloji servisinde doktor kan almamız lazım deyip günübirlik yatış işlemi yaparak servise çıktım ve kan vererek yeniden doktora geldim. Doktor hanım bir tahlil için Edirne'ye sevk etti ve Edirne'ye gittim.
Trakya Üniversitesi Hematoloji servisinde sabah 08.00 de servise çıktığımda hemen işlemi yaptırdım ve o saatte işlem yapılması güzel ve şaşırtıcıydı tabiki.Sıramı aldım doktoru beklemeye başladım önüm dede 4 kişi vardı ve doktorun karşısına çıktığımda tüm tahlillerine bakarak yine kan vermem gerektiğini söyledi ve laboratuvara gönderdi.Kan verme sıramda adımı yazdırırken bu kağıdı kan verdiğinde mutlaka göster diyerek sıramı beklemeye başladım. Kan verme sırası 367 idi  kan verilen listede ise 24 ü gösteriyordu.Akşama kadar sıra gelmez derken öğleden önce sıra gelmişti ve kanımı vererek kağıdı gösterdim bana verdiğim kan tüplerini elime vererek servise götürmem söylendi.Kan verenler giderken sadece ben elimde kan tüpleri ile servisimi aradım ve götürdüm.
Kan Verdiğim serviste bir form doldurdum açık adresim ve telimi yazmam istenerek elime bir kağıt tutuşturuldu.
Kağıtta 31.10.2023 tarihinde teslim ettiğim kanımın sonucunu almam için iki ay sonra bir tel ve dahili telefondan arar öyle gelirsin diyerek geri dönmek zorunda kaldım. Şimdi 2 ay sonrasını beklemekten başka çare yok..Daha yapacak çok işimiz var ve diğer dünyaya giderek düşmanlarımızı sevindirecek dostları üzecek şey yapmaktan her zaman kaçınırız.
Yaşadığım bir sağlık trajedisini paylaşarak sağlığın geldiği noktaya bizde bir  not düşelim dedik.
Hani ne deriz Allah Kimseyi düşürmesin ama eksikte etmesin. SAĞLIKLI KALIN.. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum