Kırklareli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

AKP, TÜRKİYEYİ SÜRÜKLEDİĞİ FELAKETİ, SAVAŞ SÖYLEMLERİYLE ÖRTMEYE ÇALIŞACAK

13 Mart 2022, Pazar 22:28

Cumhuriyet tarihinin son 20 yılında tek başına iktidar olan AKP, Türkiye’yi ve toplumu, ekonomik, siyasi ve toplumsal yönden tam bir bunalıma ve krize soktu., AKP iktidarı, ABD nin ılımlı İslam projesi olarak iktidara getirildiği günden beri, cumhuriyet ve laiklik karşıtı dinci ideolojisi gereği, Cumhuriyet Türkiye’sini, Ortadoğu’nun şeriatçı despot bir rejimine dönüştürmeye çalıştı. Gelinen noktada, başarı da sağladı.Çünkü; Anayasada yazan, Laik, Demokratik, Sosyal ve Hukuk düzeni yerine, her alanda, hayatımızı çekilmez hale getiren, tek adama dayanan dinci bir istibdat düzeni kurdular..

AKP iktidarı, son 20 yılda, kendisinden önceki hükümetlerin yaptığı borçların dört katı döviz borçlanması yaptı. Bütün Cumhuriyet hükümetlerinin yaptırdığı ekonomik ve sanayi kuruluşlarını sattı, özelleştirdi. Milyarlarca lira iç borçlanma yaptı., Yıllardır, zam, vergi ve cezalarla trilyonlarca para topladılar. Her doğal felakette İBAN numarası verip toplanan paralar, hazinenin kaynakları, merkez bankasının 128 milyar doları dahil,başka milyarlarca dolarları, bu devasa kaynağı, yatırıma ve istihdama kullanmadı. Kaynakları, kendini iktidara getiren uluslararası emperyalist sermayeye, beşli çeteye, yerli işbirlikçi sermaye gruplarına ve iktidar çevrelerine peşkeş çektiler. Yap-işlet vurgun modeliyle, garanti ödemeli alanlara aktardılar. Yoksuluz diye geldiler, yedi sülalelerine fazlasıyla yetecek zenginliğe ulaştılar Milyonlarca emekli,asgari ücretli,kamu çalışanları, esnaf ve çiftçi-köylüler yoksulluğun da ötesinde açlık ve sefalete mahkum edildiler.Her hukuksuzluğu, soygun ve talanı din maskesiyle sundular.

AKP Saray iktidarı,ülkeye istihdam yaratan yatırımlar yapmadığından, tarımdan hayvancılığa, sanayiden ticarete,enerji ve petrol dahil, her alanda dış ülkelere bağımlılığı artırdı.Ülke kaynakları, kendi işçisine, köylüsüne, tarım ve hayvancılık yapanlara destek yerine , ithalat- ihracat düzenlemesiyle, yandaş şirket ve sermaye gruplarınca dışarıya akıtıldı. Dış alımlar dövize bağlı olduğundan dövizdeki her artış, fiyatların armasına, halkın perişan olmasına yol açıyor. Uygulanan yanlış ve yandaş dış politika yüzünden, Türkiye’nin saygınlığı zedelendi, dikkate alınmayan ülke durumuna düşürdü.

Şimdi Rusya – Ukrayna savaşı var. Türkiye, iktidarın izlediği yanlış politikası sonucu, her iki ülkeye de, tarımdan hayvancılığa, enerjiden petrol ve sanayi ürünlerine kadar çeşitli alanlarda bağımlı durumunda. Savaş, bu ticaret bağımlılığını son derece pahalı hale getirecek , Bütçede, hazinede para kalmadığı için, yük yine halkın sırtına yüklenecek. iktidar, doğalgaz, elektrik, petrol ürünleri ve gıdaya, her gün vicdansız oranlarda zam yapmaya başladı. Yarın yeni vergiler ve zamlar devam edecek. Enflasyon artacak, döviz yükselecek, hayat daha da pahalılaşacak. Milyonlar daha perişan olacak.. AKP başkanı ve yandaşları, zamları, vergileri, cezaları, savaş koşullarına bağlayacaklar. İktidar, beceriksizliğini, vahşi sömürü, talan ve baskı düzenini, hak gasplarını, hep, doğal felaketlere, kadere , hatta Allah söylediği için yaptıklarını söyleyip halkı din sömürüsüyle aldatıyorlar.

Ülkemizin ekonomik ,sosyal ve siyasal açıdan,bunalıma sürüklenmesinin, ülkemizin dışarıya bağımlı hale gelmesinin, milyonlarca işsizin yaratılmasının, ülkedeki soygun ve talanın, bağımlılığın, demokratik hak ve özgürlüklerin gasp edilmesinin tek sorumlusu AKP iktidarı ve yöneticileridir..İktidarın bu olumsuzlukları, dün başka olaylara, bugün savaşa bağlayarak devam ettirmek istemesine fırsat verilmemelidir. İktidar doğruları söylemiyor. Gerçekleri çarpıtıyor ve halkımızı kandırıyor. Vatanını, laik demokrasiyi, hak ve özgürlükleri savunan bütün kesimler, birleşerek, kararlı demokratik mücadelelerini sürdürmelidirler. İktidarın , ülkemizi dinci/ şeriatçı yobazlığa mahkum etmesine, ülkemizi ve halkımızı savaşa sürüklemesine asla izin verilmemelidir

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum