Kırklareli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

NEDEN İL GENEL MECLİS ADAYI OLDUM

01 Aralık 2023, Cuma 14:04

CHP İL GENEL MECLİSİ ÜYELİĞİNE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUMUN GEREKÇELERİ

2010 yılında TMO dan emekli oldum. 2012 yılında Trakya Platformunun kuruluşunda yer aldım. TP Dönem sözcüsü olarak ilimiz dışında Trakya’ya gelen yıkım projelerine karşı bilim ve hukuk kurulları  Değerlendirip, DESTEK VE KATKILARIYLA  yaşamı ve yaşam alanlarımızı savunuyoruz.

2012 yılından buyana İl Genel Meclisi gündem ve toplantılarını takip etmekte, Meclis üyelerimizle görüş alışverişinde bulunup, bazı konularda bilimsel ve hukuksal raporlarla verilecek kararlara destek olduk

İlimizin  bir bütün olarak ekolojik, kentsel, doğal, çevresel, tarihsel, sosyal, kültürel değerleriyle birlikte korunması ve gelecek kuşaklara ve zamanlara taşınabilmesi hepimizin yaşamsal varlık sebebi olduğundan ilimizin  değerlerinin, varlıklarının talan edilmesine, ranta açılmasına, hukuka, bilime ve kamu yararına aykırı planlanmasına, sağlıklı ve dengeli bir çevre ve kent yaşamının yok edilmesine, zarar görmesine karşı İlimizde  mücadeleyi bütünlüklü sürdürebilmek, iletişim ve dayanışma da bulunmak, birlikte çalışmalar yürütmek, toplumsal bilinç ve duyarlılığı arttırmak ve kurumsal hale getirmek için  çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda elde edilen kazanımları daha da arttırmak için, İL GENE MECLİSİ ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUM.

Yaptığımız bu GÖNÜLLÜLÜK ESASI KAPSAMINDAKİ yaşamı savunma mücadelemiz CHP nin parti programı ile bire bir örtüşmektedir.

Bu süreçte Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliği, Kent Konseyi Çevre Meclisi yönergesini hazırlayıp Kurucu başkanlığını yaptım. 2 Dönem Çevre Meclisi Başkanlığı ardından

DOKU Derneği  kuruluşunda yer aldım. 2 YILDIR YK başkanı olarak devam ediyorum.

Derneğimizde Diş ve Tıp Doktoru, Şehir plancı, Avukat, Gazeteci,  Ziraat, jeoloji, su ürünleri, orman  ve peyzaj mühendisi, Gazeteci, iletişimci, İklim değişikliği uzmanı, Fizikçi, Biyolog, Arkeolog, Akademisyen, Öğretmen ve Doğa fotorafçısı  bulunmaktadır. Ekip çalışmasına inanan gönüllü insanlarla bir araya gelmek başarının temel şartıdır.

2 Uluslararası kongrede yaptığım sunumlarla bölgemizde yaşanan sorunları aktardım. Yerel ve ulusal yazılı ve görsel basında bir çok açıklamalar  yapıp, katıldığımız canlı yayın tv programlarında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık. Gazetelerin  köşelerinde çevre konulu yazılar yazarak kamuoyunun dikkatini bölgemize çekiyoruz.

Bunun yanı sıra sınır ötesi projelerde bir çok toplantıya katılıp bölgemizde yürüttüğümüz çalışmaları aktardık.

Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda TÜ Fen Fakültesinde dış paydaşlar arasında tek STK Doku derneği olarak yer aldık.

En ücra köyde yaşayan insanımızdan başlayarak, yerel STK lar, Baromuz, Kent Konseyimiz, TMMOB ve Bilim insanlarımızla  TBMM ye kadar olan süreci birlikte yürüttük. Çevre bilincinin oluşmasına  ve farkındalık yaratılmasını sağladık.

Bu çalışmalara birkaç örnek vermek gerekirse, 3 kömürlü termik santral, 3 altın madeni, 2 gümüş madeni ve bir çok madencilik faaliyeti iptal edildi.

DOĞAL VEKÜLTÜREL VARLIKLARIMIZIN KORUNMASI GELECEĞE BIRAKILACAK EN DEĞERLİ MİRASTIR.

Gönüllük kapsamında yürüttüğümüz bu çalışmalarla en uzak köyümüzdeki insanlarla gönül bağı kurduk. 21 Mart 1923 Tarihinde Mustafa Kemal Atatürk yaptığı konuşmada  “ Türk çiftçisi bir eliyle kılıncını kullanırken, diğer elindeki sabanla topraktan ayrılmadı. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı biz bugün  dünya yüzünde bulunmayacaktık.” Sözünü düstur aldık. Her şart ve koşulda her zaman köylümüzün yanında olduk. Olmaya devam ediyoruz.

Kuruluna bu bağdan dolayı 2012 yılıdan bu güne  87 dava kazanıldı. Yaklaşık 50 proje mevzuattan iade ve iptal edildi.

Trakya Kalkınma Ajansının 3 ilde yapmayı planladığı ÇDP lere  yönelik görüşlerimizi ilgili makamlara ilettik.

Yaptığımız bu çalışmalrda özellikle yerel basınımızın emekçilerine çok teşekkür ediyorum. Bizlerle birlikte sahada yer aldılar. Her zaman yanımızda oldular. Sesimiz oldular. Çok daha geniş kitlelere ulaşmamızı sağladılar.

DOSTLUK VE DAYANIŞMALAYLA CHP’de ÇOK DAHA FAZLA KAZANIMLAR ELDE EDİP, GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK, EKO KIRIM YAŞADIĞIMIZ GÜNLERDE SİYASAL ÖRGÜTLENMENİN GÜCÜNE İNANDIĞIM İÇİN ADAY ADAYI OLDUM.

MANŞET HABER gazetesi köşesinde yer  vermekle yaşadığımız süreçlerle ilgili açıklama yaparak, kamuoyuna duyurmamıza vesile olduğu için teşekkürü borç biliyorum. İyi ki objektif ve bağımsız yayın hayatını sürdüren yerel basınımız var.

PARTİLİ ÜYLERİMİZİN DESTEK VE KATKILARIYLA BAŞARACAĞIMIZDAN HİÇ BİR ŞÜPHEM YOK.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum