Kırklareli
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Kim Kazandı Kim Kaybetti?

30 Mayıs 2023, Salı 13:53


14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimler sonrasında kazanan ve kaybeden taraflarda belli oldu. 
Tabii ki kim kazandı kim kaybetti bunu ilerleyen zaman içerisinde anlamak mümkün olacak elbette ama o zaman da iş işten çoktan geçmiş olacak. 
Halk seçimini bir şekilde yaptı oyunu verdi ve kime nasıl ne şekilde verdi bunu da analiz etmek çok kolay ve basit. Nedenini ise açıklamak çok daha kolay. Kırklareli’de genel anlamda tabloya bakıldığında 8 ilçenin 7’sinde Kılıçdaroğlu ve Millet ittifakı kazanırken Demirköy’de az bir farkla da olsa Erdoğan kazanmıştır. Neden Erdoğan diyorum AKP’de partiden ziyade kişiye çok daha fazla inananlar olduğu için AKP değil Erdoğan kazanmıştır diyorum. Bunu da sakın yanlış anlamayın isterseniz de anlayın o da sıkıntı değil bu işin particilikle hiçbir alakası yok artık. Hepimiz biliyoruz her canlı bir gün ölümü tadacaktır velev ki öldü gitti o zaman AKP’nin ne kadar zor bir durumda olduğunu herkes görecek. Diğer bir taraftan ise bundan sonraki seçimde Sayın Erdoğan’ın aday olması normal şartlarda yasal anlamda mümkün değil(gerçi bu seçim içinde öyleydi) ama yasa neye göre onu da bilmiyoruz belki ona da yeni bir formül bulunur ve aday olabilir! Buraya kadar bu yazdıklarım bundan sonrası da beni bağlıyor zira bana göre diyorum genelde. 
Ancak bundan sonrası herkese bağlar. Kemal Kılıçdaroğlu bir seçim daha kaybetti. Şimdi ne yapılmalı? Hadi bakalım Sosyal Demokrat abiler buna da bir formül bulun. Yok, seçimde o olmuş yok bu olmuş. Fark azalmış. Yok, yurtdışı oyları yok yurt içi oyları maalesef seçim kaybedildi!  
Şimdi biraz daha eşeleyelim Meral Akşener masadan kalktığında çok bağırdılar çok yırtınanlar oldu hata yapılıyor diye! Yok, zamanla hatasıymış yok birileri bir şeyler dayatıyormuş ediyormuş, birilerinin tehdidi yüzündenmiş! Öyle miymiş? Söylediklerini bakalım Meral Akşener’in “Kazanacak adayla yola çıkılmalı = Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu demedi mi? Neden dedi saha verileri ve araştırmaları bunu gösteriyor dedi değil mi? Sonuç ortada bir seçim daha kaybedildi üzücü ancak bu durumda kimin haklı, kimin haksız olduğunu da gösterdi.
Ha Meral Hanım ve kurmayları çok mu doğru işler yaptı? Hayır, hiç doğru olmayan işlerin yapılmadığını bu konuda Kırklareli’ni örnek verebilirim sadece 13 Aday adayı ki aralarında son derece güçlü olanlarında bu teşkilatın içerisinde 4,5 yıl gibi bir süre bulunmamdan dolayı çok iyi biliyorum seçilmeyip yukarıdan bir isim gönderilerek Kırklareli halkı ve İYİ parti teşkilatları adeta cezalandırılmıştır. Çünkü “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” cümlesi buraya cuk gibi oturuyor. Türker Yörükçüoğlu kimdir? Baksınlar araştırsınlar Kırklareli’de kimi ne şekilde tanıyor kime dokunmuş araştırsınlar. 
Tavana havaya bakarsan kuşları, yere bakarsan toprağa bakarsan insanı ve harmanı görürüsün. Görmek istemeyenler nasıl bir gaflet içerisindeler bilmem ama eğrisi de belli doğrusu da.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum