Kırklareli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

DOĞAN CÜCELOĞLU

17 Şubat 2021, Çarşamba 21:40

ÇYDD Genel Merkezi’nin 2008 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Profesör Doğan Cüceloğlu’nun bir sunum yapacağını öğrendiğimde, bu fırsatı değerlendirmenin yollarını aradım ve buldum.

O gün, Yıldız Üniversitesi Toplantı Salonu, tüm şubelerimizin katılımları nedeniyle dopdoluydu. Doğan Cüceloğlu’nun, tüm katılımcıları hem düşündüren, hem kahkahalarla güldüren sunumundan sonra, sorular bölümüne geçilecekti. İlk soruyu ben sormalıydım. Öyle de oldu. Ayağa kalkarak elimi kaldırmıştım. Cüceloğlu beni işaret ettiğinde:

“Sayın Cüceloğlu!” dedim. “Sürprizleri sever misiniz?”

“Yerine göre, evet” dedi.

Elimdeki dosyayı kaldırarak:

“ ‘İşte yaşamınızın bir bölümü’ desem, ilgilenir misiniz?” dedim.

“İlgilenirim” dedi.

“Yanınıza gelebilir miyim?” dedim.

“Buyurun” dedi.

Koşarak yanına gittim. Uzattığı elini sıkarken, “Kendimi tanıtmadan önce, söylemek istediğim bir şeyler var. Kitaplarınızda ve televizyon izlencelerinizde, “Doğan Cüceloğlu” olarak biliniyorsunuz. Oysa bir de ön adınız var. Ahmet… Yine kitaplarınızdaki öz geçmişinizde, “Liseyi Ankara ve Kırklareli’nde okudu” diye yazıyor. Ben, buradan yola çıkarak, Kırklareli Lisesi’nin arşivlerini araştırdım. Elimdeki bu dosyada, tüm sınıf arkadaşlarınızla birlikte, Lise bitirme notlarınız ve okula teslim ettiğiniz belgeler bulunuyor. Bu dosyayı size sunmak istiyorum” dedim.

Teşekkür etti ve “Bu, çok ilginç ve güzel bir sunum oldu” dedi.

Kendimi tanıttım ve “Ben de sizlerden birkaç yıl sonra, Kırklareli Lisesi’ni bitirdim” dedim.

“Tanıştığımıza sevindim” dedi ve tekrar teşekkür etti.

İzleyenlere döndüm ve “Arkadaşlar! Ben birkaç yıldan beri, ‘Ne yaparım da, Doğan Cüceloğlu’nu Kırklareli’ne getiririm’ diye hesaplar yapıyordum” dedim.

Salondan büyük bir alkış koptu.

Doğan Cüceloğlu,”Tamam o zaman, SÖZ” dedi.

Atatürk Lisesi Müdürü Ahmet Oruç’un, arşiv dosyaları arasında yaptığı, bir haftalık çalışma işe yaramıştı. Kendisine, Kırklareli Halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.

19.Sabahattin Ali Kültür Günleri’nde, 9 Kasım 2008 günü, Doğan Cüceloğlu Kırklareli’ndeydi.

KIRKLARELİ SMMMO (Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası)’nın yeni binasındaki 250 kişilik salon, izleyicilere yetmedi, birçok kişi sunumları ayakta izlediler.

Kayhan Kuralay ve arkadaşlarının sunduğu, “Yitirilişinin 60. Yılında SABAHATTİN ALİ ŞİİRLERİ” konulu Şiir Dinletisi” çok beğenildi.

Daha sonraki “Doğan Cüceloğlu Sunumu”, izleyicileri hem aydınlattı, hem düşündürdü, hem de güldürdü. Salonda, Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan ve Cüceloğlu’nun sınıf arkadaşları ( Gülsen Yıldırım, Fatma Karter, Birol Özbay) da vardı. Bu sınıfın gözde öğrencilerinden, Pancarköylü Hüseyin Al (Onu kaybettik) ve İsmail Can, etkinliğimize ne yazık ki katılamadılar.

İzlence öncesinde, Oda Başkanı Burhan Üstünkol’un konuğu olmuş, izlence sonrasında da Kaya Otel’deki yemekte söyleşilerimizi sürdürmüştük. (*)

16 Şubat 2021 Salı… Doğan Cüceloğlu’nu yitirdik…

Ardında “DERSLER” bırakarak gitti…

IŞIKLAR İÇİNDE YAT DOĞAN CÜCELOĞLU!

 

(*)Alıntı: BİR ÖKÜZLE GÖZGÖZE- Rafet Seçkin

rafetseckin@hotmail.com

www.rafetseckin.com