Kırklareli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

YEŞİLLER VE SOL GELECEK PARTİSİNE SÖZLÜ TACİZ

YEŞİLLER VE SOL GELECEK PARTİSİNE SÖZLÜ TACİZ
haber detay

 Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel  seçimleri için  Kırklareli ve ilçelerinde seçim çalışmalarını yürüttüğü sırada kişi ve kişilerce  sözlü tacize  uğradı. 

Kırklareli’nde defalarca sözlü saldırılara maruz kalan partililer için Yeşiller ve Sol Gelecek Parti tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kırklareli İl Eşbaşkanı  Ertuğrul Öksüz konu ile ilgili  yaptığı açıklamada, Kırklareli’nde defalarca sözlü saldırılara maruz kalan partililerimiz ve gelişen bu süreç için İl Seçim Kuruluna ve Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunduk dedi.Öksüz  yaptığı açıklamada, Yeşil Sol Parti  olarak Kırklareli'nde 30 Nisan'da milletvekili adayları tanıtımı ve seçim bürosu açılışını yaptık.Parti bayraklarımızı seçim büromuzdan cadde karşısındaki direğe astık.Ancak 2 Mayıs gecesi bayraklarımızın kesildiğini gördük ve hemen gerekli yasal başvurumuzu 2 Mayıs'ta Emniyet Müdürlüğüne yaptık.Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak  3 Mayıs günü Pınarhisar ilçemizde milletvekili aday tanıtımı ile ilgili  broşür dağıtım yaptık.Bizler parti görevlileri olarak Pınarhisar'da aday tanıtımı ile ilgili broşür ve el ilanlarımızı dağıtırken  AKP'li Belediyeye ait  Devletin resmi aracı Pınarhisar Zabıta aracından bir kadının  sözlü tacizine  uğradık.Hemen ardından da iki genç tarafından partililerimize  bir başka araçtan  sözlü hareketler ile sataşmalar oldu. Üçüncü taciz  ise bir dükkandan çıkan bir şahsın sözlü tahrik ve tacizlerine maruz kaldık.Bizler  partililerimize yapılan bu saldırıları ve provokasyonlara cevap vermeyerek, sağduyu göstererek  atlattık dedi..  
Öksüz açıklamasında, Yine Pınarhisar ilçemizden il merkezine dönerken  Kaynarca beldesine  seçim arabası ile girdiğimizde 13-15 yaşlarında iki genç motosikletlinin seçim arabamızın önünde ve yanında sözlü  hakaret ve tacizine uğradık. Kaynarca dan Kırklareli'ne dönerken arabamızın arkasına bir araç takıldı.Araçtaki kişiler tarafından Kırklareli'ne gelene kadar sözlü sataşmalarla ve Bozkurt işareti yaparak bizlere tehdit savurarak taciz ettiler. İkinci bir araçta önümüzde yavaşlayıp diğer araca yardımcı olarak bizleri tahrik ve taciz ettiler.Ertesi gün gerekli yasal başvurularımızı yaptık.Seçim çalışmalarından dönerken Kırklareli merkezinde Kırklareli Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından asılan ''Selahattin Demirtaş teröristtir''  pankartı asıldığını öğrendik ve hemen Selahattin Demirtaş'ın avukatlarına ulaştık. Bu konu ile ilgili gerekli başvuruları kendilerinin yapacaklarını ifade ettiler.dedi.
Yeşiller ve Sol Gelecek Parti'nin bu açıklamalarından sonra Kırklareli'ndeki diğer siyasi partililerin bu konuda  nasıl bir tavır geliştireceği de merak konusu oldu.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!