Kırklareli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KIRKLARELİ 1 MAYIS TERTİP KOMİTESİNDEN TEŞEKKÜR!

KIRKLARELİ 1 MAYIS TERTİP KOMİTESİNDEN TEŞEKKÜR!
haber detay

Kırklareli Emek Platformunu oluşturan DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB, 2021 Tüm Emekliler Sendikası bileşenleri olarak, 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olan Emek Bayramını Kırklareli’nde yürüyüş ve mitingle kutlamak için bir komite oluşturdu.

Yapılan yazılı açıklamada; "İlimizde 2017’den beri, büyük çaplı 1 Mayıs Emek Bayramı etkinlikleri yapılmamıştı. Bizler komite olarak bu eksikliği gidermek için,2023 1 Mayıs yürüyüş ve mitingini ilimiz Kırklareli’nde gerçekleştirmeye karar verdik.

Bu amaçla bir yandan yürüyüş ve mitingin yasal işlemlerini tamamlarken, diğer yandan, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve dernekler ziyaret edilerek,1 Mayıs Emek Bayramı etkinliklerine, miting ve yürüyüşümüze katılmaları için davet ettik. Ayrıca stantlar kurarak caddede ve pazarda bildiri dağıtarak, afişlemeler yaparak geniş halk kitlelerine, 1 Mayıs yürüyüş ve mitinginin duyurulmasını sağladık.

1 Mayıs günü geniş bir katılım oldu. Yürüyüş ve mitingimiz çok canlı ve kalabalıktı. Coşku içinde yüründü. Cumhuriyet Meydanına (Dingiloğlu Parkı Önü) miting alanına yürüyüşümüz gerçekleşti. Katılımcılar, miting alanına önceden planladığımız şekilde yerleştirildi. Sahnede yer alan yerel müzik grubunun öncülüğünde 1 Mayıs İşçi Marşının miting kitlesi tarafından söylenmesinden sonra saygı duruşu yapıldı ve miting programımız başladı. Ancak, ortak basın bildirisi okunurken şiddetli sağanak yağmur başladı. Bu nedenle hazırladığımız program ve etkinliklerin tamamını yağmur yüzünden gerçekleştiremedik. Bu kadar büyük kalabalığın katıldığı mitingimizin, yağmur nedeniyle planladığımızdan daha erken sonlanması olumsuz bir gelişme oldu. Her şeye rağmen, yıllar sonra ilimiz Kırklareli’nde, coşkulu bir 1 Mayıs yürüyüşü ve mitingi gerçekleşti.

1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü nedeniyle gerçekleştirdiğimiz, yürüyüş ve mitingimize katılan siyasi partilere, sendikalara, meslek örgütlerine, yönetici ve üyelerine, mitingin duyurulmasını sağlayan basın mensuplarına, Cumhuriyet ve Laiklikten yana yurtsever Kırklareli halkına, mitingimize yardımcı olan, emeği geçen tüm kurum ve kişilere 1 Mayıs Tertip Komitesi olarak teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız." denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!