Kırklareli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Nazlıaka, Kırklareli'nde kadınlarla bir araya geldi

Nazlıaka, Kırklareli'nde kadınlarla bir araya geldi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı, Aile Sosyal Politikalarından sorumlu Aylin Nazlıaka CHP İL-İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Kadın Buluşması'' etkinliğine katılmak üzere   Kırklareli'ne geldi. 
haber detay

Nazlıaka, etkinlik için geldiği Kırklarelin'de önce esnaf ziyareti ve Anneler Derneği ziyaretlerinden sonra özel bir kafede kadınlarla buluştu. Büyük bir ilgiyle karşılanan Nazlıaka çoşkulu bir kalabalığa konuştu.Nazlıaka yaptığı konuşmada, Biliyorsunuz önümüzde bir yerel seçim var.Bu seçim önemli çünkü Birincisi Kırklareli Cumhuriyetin kenti,Aydınlığın, özgürlüğün eşitliğin kenti o yüzden şanslı kadınlarsınız. Ama bu ülkede ne oluyorsa doğal olarak etkileniyorsunuz, şimdi şu gerçeği bir masaya yatıralım.Türkiye Cumhuriyeti'nin en cinsiyetçi meclisiyle karşı karşıyayız.Yani kadınların fıtratına göre işlerde çalışmasını isteyen mecliste Türkiye eyalet sistemi ile yönetilsin diyenler mecliste. Kadınların hala daha bir hayvan gibi sahiplendirilmesinden bahsedenler mecliste. Yine hepimizin büyük gururu olan Diyarbakır'ın efsane Emniyet Müdürü Gaffar Okan'ın katillerinin uzantısı olan siyasi parti, terör örgütünün uzantısı olan siyasi partinin temsilcileri mecliste. Başta Gonca Kuriş aynı zamanda da mufazakar dünyayı da ifade eden bir kızkardeşimiz de onu katledenlerle mecliste. İnsanları domuz bağıyla işkence yapan, evlerinin altına gömen, üzerlerine beton döken cinsiyetçi mecliste karşı karşıyayız. İşte o yüzden her ne kadar Kırklareli'ndeki kadınlar eşitliği, özgürlüğü, Demokrasiyi yaşıyor olsa da, Türkiye gerçekleri doğal olarak sizlerin hayatına etkiliyor ve sizlerin hayatını da baskılıyor ve iktidar adım adım şeriata giden yolda taşlarını düşüyor. Arkadaşlar adım adım Hizbullah sloganları atılıyor, Hilafet çağrıları yapılıyor, şeriat diye Adalet sarayının ortasında insanlar bağırıyor yani kadın düşmanı politika uygulayanlar şu anda kendi belirledikleri hedef doğrultusunda hayata geçirmek istedikleri politikaları bir bir uygulamaya döküyorlar. İşte bu noktada bizlerin hep bir arada olmamız ve kadınların dayanışması çok önemli. Çünkü hiç birimiz, hepimiz kadar güçlü değiliz. Onun için yanyana durmalıyız. Onun için ben değil, biz demeliyiz. Ve onun için yürek yüreğe amazon mücadele etmeliyiz. Arkadaşlar laiklik düşmanlarının hedeflerine kimler var. Kadınlar. Neden? Çünkü kadın dönüştürendir, kadın geleceği şekillenendir, şekillendirendir, kadın üretendir ,kadın hayatın ta kendisidir. Onun için eşitlik karşıtları, laiklik karşıtları bu hedefe kadınları koruyor, koymuştur. İşte bunun için ÇEDES projesini hayata geçirdiler, yani okullara İmam soktular. 
Nazlıaka, "Laik bir Türkiye için, demokratik bir Türkiye için, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir Türkiye için, Cumhuriyetimizi yeniden demokrasi ile taçlandıracağımız bir Türkiye için 31 Mart seçimleri çok önemli. 31 Mart seçimlerinde kadınların gücünü gösterelim. Biz kadınlar vardık, varız ve var olacağız." dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!