Kırklareli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KESİMOĞLU'NDAN SU GÜNÜNE ÖZEL AÇIKLAMALAR

KESİMOĞLU'NDAN SU GÜNÜNE ÖZEL AÇIKLAMALAR
22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle Kırklareli Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Belediye Başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu bir basın açıklaması yaparak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
haber detay

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu konuşmasına,Tüm dünyada her yıl geleneksel olarak 22 Mart'ta Uluslararası Dünya Su Günü olarak kutlandığını ve susuzluğun önümüzdeki süreçte çok büyük bir sorun olarak durduğunu ve bilinçli bir şekilde su kullanmamız gerektiğine vurgu yaparak başladı.Türkiye’de kişi başına düşen su tüketimi yıllık 1500 metreküp iken Trakya’ya bakıldığında su tüketiminin 650 metreküpe düştüğünü söyledi
Kesimoğlu, Trakya'mız Türkiye’nin yüzde yirmi nüfusuna sahip bir yer, çarpık sanayileşme su tüketiminin bilinçsizce olması, sanayide kullanılan su tüketimini tercih eden imalatların yapılıyor olması, kuraklık, ve çeşitli nedenlerin bölgemizde sularımızda azalma ve düşüş yaşanmasına neden olunduğunu ifade ederek"Artık çıkan su kaynakları 250 metrenin altına inmiş durumdadır. Bizler bu yaşadığımız çevreyi atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan miras aldığımızı unutmamalıyız. Dolayısıyla bu kaynaklarımıza sahip çıkmak zorundayız." 
Bu çerçevede 2 yıl önce İmamoğlu'nun B40 zirvesi oluşturduğunu aktaran Kesimoğlu, "Balkan ülkeleri ile ilgili, balkan şehirleri ile ilgili B40 zirvesini kurdu.2 yıldır burada güzel çalışmalar yapılıyor.Ülkemizden de Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale Belediye Başkanları üye olarak bulunuyor.Burada gelecekle ilgili ciddi çalışmaların yapıldığını çözümler üretildiğini söylemek isterim.Özellikle 2040 yılında beklenen büyük bir kıtlıkla ilgili alınması gereken önlemler olduğunu dile getiren Kesimoğlu, "Artık çıkan su kaynakları 250 metrenin altına inmiş durumdadır.
Kesimoğlu konuşmasında,"Coğrafyamızda özellikle Trakya’mızda son yıllarda AKP İktidarı döneminde belli bir rant anlayışına dayalı gerçeklerden uzak, insan sağlığına ve çevre sağlığına kıt kaynakların, akıllı bir biçimde kullanımının aksine yapıların ve faaliyetlerin olduğunu hepimiz biliyoruz.Mesela İstanbul havalimanı,  ekosistemimizi bozdu. Kuzey otobanı mavi akım, ekosistemimizi bozdu. En çok ekosistemimizi yaralayan İstanbul’un ikiye bölünmesi, ikinci bir kanalın açılması oldu. Biliyorsunuz İstanbul kanalı yani (Kanal İstanbul Projesi)bu deniz suyu ile yer altı sularının karışmasına yol açacak tehlikeyi daha da üst noktalara taşıyacak bir girişimdir. Dünya Su Günün’nde bu konuda gerekli acil eylem planlarının yapılması gerektiğine işaret etmek isterim.Diğer bir sorunumuzda yeraltı sularının bilinçsiz bir şekilde kullanıldığını dile getiren Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu, "Yeraltından normalde bir litre su çekilmesi gerekirken üç litre su çekiliyor. Bu da iler ki aşamalarda su anlamında ciddi bir sıkıntı yaşayacağımızın açık bir örneği. o yüzden vatandaşlarımızıda bilinçli bir şekilde su kullanmalarını öneririrm "dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!