Kırklareli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

HDP KIRKLARELİ 1.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

HDP KIRKLARELİ 1.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
haber detay

HDP Kırklareli İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen 1. inci Olağan il kongresinde, il başkanlığına tek liste halinde seçime giren Ali Ekber Gören seçildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kırklareli İl Örgütü tarafından İl Başkanlığı binasında 1.Olağan Genel Kurul toplantısına HDP PM üyesi Salim Kaplan,Seyithan Kırmızı,Sidar Keskin Edirne önceki dönem eş Başkanı Beşir Belke,Lüleburgaz ilçesinden Zeki Göçmen,Pınarhisar ilçesinden Şakir Altınmakas Merkez ilçeden Haydar Alptekin,TİP İl Başkanı Ozan Aşkın ve partililer katıldı.
Açılış konuşmasının ardından HDP PM üyesi Sidar Keskin Başkanlığında 3 kişilik divan oluştu ve ardından saygı duruşu yapıldı ve faaliyet raporu okundu.Ardından da mali tablo ile faaliyet raporu ayrı ayrı okunarak her iki raporda oybirliği ile ibra edildi.Kongrede konuşan HDP PM üyesi Seyithan Kırmızı Bölgede yaşanan depremde devletin ihmali ve müdahalede geç kalmasının bölge insanını çaresiz bıraktığını ve ölümlerin ve sayının artmasının bu nedenle önüne geçilemedi.Bölgede sadece 4 HDP'li Belediyenin olduğunu ve onlarında önceki dönem atanan kayyumlardan gelen borçlar ile çaresiz kalmalarına rağmen bölgede insanların yaralarını sarmak için verdiği uğraşları anlattı.
Kırmızı konuşmasında,Türkiye 1924 Anayasasından sonra Türklüğü ve Sunniliğin etrafında şekillendiğine vurgu yaptı.Kırmızı konuşmasında ,Türkiye artık seçim sathına girmiştir. Bir tarafta MHP nin milliyetçiliği ile şekillenen Cumhur İttifakı, diğer tarafta da İYİ Parti milliyetçiliğinden şekillenen Millet İttifakı arasında iki kutuba sıkıştırılmak istendiğini ama bizler HDP ve bileşenleri olarak bu ülkenin emek, demokrasi ve barış güçleri olarak, işçi sınıfı olarak, Kürt'ü, Türk'ü kadınlarıyla, gençleriyle yeni bir ülkeyi mutlaka eşitlik ve demokrasi temelinde yeniden kuracağız. Hiç moraliniz bozulmasın. Sol adına Emek ve Özgürlük blok olarak seçime gireceğiz.Geleceğe umutla bakıyoruz ve bilin ki yeni kurulacak Türkiye'de HDP, o ülkenin en temel değerlerinden bir tanesi olacak".dedi..
Tek liste halinde yapılan seçimde HDP Kırklareli 1. Olağan Kongresinde İl Başkanı Ali Ekber Gören seçilirken,
Yönetim Kurulu üyeliklerine ise, Fatma Güçlü,Hamit Kılıç,Harun Yılmaz, Selim Beycur,Nesim Uçar
İl Disiplin Kurulu üyeliklerine, İsmet Acet, Mehmet Köseoğulları,
Üst Kurul Delegelerine,Ali Ekber Gören,Fatma Güçlü, Hamit Kılıç,Harun Yılmaz, Selim Beycur,Nesim Uçar seçildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!