Kırklareli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Güncer'den Üniversitelerin Uzaktan Eğitime Geçmesi Kararına Tepki

Güncer'den Üniversitelerin Uzaktan Eğitime Geçmesi Kararına Tepki

CHP'li Av. Alaaddin Güncer, yaşanan deprem felaketi sonrasında iktidarın ülke genelinde üniversitelerdeki yüzyüze eğitimin yerine uzaktan eğitime devam etmesi kararını eleştirdi.
Afet bölgesindeki illerin dışındaki üniversitelerin kapatılması yanlıştır diyen Güncer'in açıklaması şu şekilde;  "Covit 19 salgını nedeniyle kapatılan üniversiteler bu defa, deprem nedeniyle kapatılıyor. Gençlerimiz, bir bahar dönemi daha kaybedecekler.
Afet bölgesi dışındaki üniversitelerin kapatılması yanlıştır. Örgün olarak eğitim verilmediği sürece, ögrenilmeyecek dersler var. Online diploma almış mühendis, mimar, öğretmen, doktor, hukukçu hatta hiçbir meslek grubu yeterli eğitim almış sayılmaz.
Aksi halde, bundan 10 yıl sonra olacak afette yıkılan evi tasarlayan mühendise/ mimara  sorduğunuzda "covit 19 ve 2023 depremi nedeni ile eğitimimin  yarısını online almıştım, yeterli olmamış" cevabını alırsınız" dedi.
Üniversitelerin kapatılması kararına karşı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter'dan yaptığı açıklamada,
"Sakın okulları kapatmayın, sakın. Covid sırasında gençlerimizin ruh sağlığı zarar gördü. Gençlerimize daha çok zarar vermeyelim. Sakın. Elimizde bir tek gençlerimiz kaldı" demişti!

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!