Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

CHP Kırklareli Çarşamba Halk Günü Toplantısı Yapıldı

CHP Kırklareli Çarşamba Halk Günü Toplantısı Yapıldı

CHP geleneksel Çarşamba Halk Toplantısı Parti İl-İlçe Binasında Partilerinin katılımıyla yapıldı.
Geleneksel Çarşamba toplantısının açılış konuşması Merkez İlçe Başkanının mazereti nedeniyle katılamaması nedeniyle ilçe yönetiminden Mutlu Bal tarafıdan yapıldı.
Bal konuşmasında,öncelikli gündemimiz ülkemizde 08.05.2024 tarihinde bir öğretmen öğrencisi tarafından katledildi. Son zamanlarda artan öğretmenlere yönelik şiddet haberleri, toplum olarak derin endişe ve üzüntü duymamıza neden oluyor. Bir toplumun temel taşlarından biri olan öğretmenler bilgi ve değerlerin aktarılmasındaki bir role sahiptir.Ancak onların yaşadığı şiddet olayları, toplumumuzun değer yargılarını sorgulamamıza neden olmalıdır.Öğretmenler,geleceğimizin mimarlarıdır.Onlar, genç zihinleri şekillendirirken aynı zamanda toplumun değerlerini de aktarırlar. Ancak,son yıllarda artan  öğretmene yönelik fiziksel veya sözlü saldırı haberleri, hepimizi derinden sarsmaktadır.Öğretmenler sevgi ve saygıyı hak eden kişilerdir. onların öğrencilere bilgi aktarırken göre güvende olması gerekmektedir.Öğretmenlere saygı duymak ve onları korumak hepimizin görevidir.Öğretmenlere yönelik şiddeti kınıyoruz ve bu tür davranışları kabul etmiyoruz.Her öğretmen güvenli bir ortamda çalışma hakkına sahiptir ve bu tür hakları korumak hepimizin sorumluluğudur. Birlikte öğretmenlere yönelik şiddeti durdurmak için adımlar atmamız gerekmektedir.Çünkü öğretmenlere yapılan her türlü saldırı geleceğimizin de bir parçası olan genç nesillerimize zarar vermektedir.Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına karşı dur demek, öğretmenlere yönelik şiddetini kabul edilemez olduğunu vurgulamak ve bunu kınamak için Eğitim İş ve Eğitim-Sen'in  Dingiloğlu parkında gerçekleştirmiş olduğu basın açıklaması ve iş bırakma eylemine Merkez İlçe olarak katıldık.Ancak kendisi de bir öğretmen olan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'un basına açıklaması ve İş bırakma eylemine katılmayarak meslektaşlara destek olmayışına ve ülkemizdeki öğretmen cinayetlerine tepkisizliğini Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe örgütü olarak kınıyoruz ve Belediye Başkanımızı öğretmen cinayetlerine karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki milletleri kurtaranlar yalnızca ancak öğretmenlerdir dedi. 
CHP İl Başkanı Bora Terzi'de konuşmasında,Geçen hafta bir öğretmenimiz silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti Biz CHP örgütleri olarak eğitim sendikalarının yapmış olduğu basın açıklaması ve bir günlük iş bırakma  eylemine katılım sağladık.Ve bu saldırı yurt genelinde protesto edildi. Şiddeet olayı öğretmenlerimizle sınırlı değil. Nisan ayında 32 kadın erkekler tarafından öldürüldü.Hergün sağlık çalışanları şiddete uğruyor.Biz CHP örgütü olarak her türlü şiddetin karşısındayız.Bu şiddetin yaşanmasının en büyük sebebi eğitimsizlik .Bu nedenle biliyorsunuz Türkiyede onbinlerce atanmayan öğretmen var Atanamayan değil atanmayan öğretmenler var.Ve mağdur olan emekliler var.Biz CHP örgütü olarak İstanbul'da atanmayan öğretmenler için İstanbul da, Yaşam mücadelesi veren emekliler içinde Ankara da büyük mitingler düzenleyerek haklı mücadelelerinde yanlarında olup seslerini duyurmak için destek mitingi düzenledik.Gitmek isteyenler partimize müracaat ederse ona göe bir düzenleme yapacağız dedi.
CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpi Belekyavuzcan da konuşmasında Kadın Kolları seçimlerinde kongre sürecinin başladığını ve üye listelerinin askıya çıkarıldığını ifade ederek aday olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum dedi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!