Kırklareli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

ERTAŞ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ERTAŞ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
haber detay

Kent Konseyi Başkanı Yasemin Açık Ertaş CHP Milletvekili aday adaylığını CHP İL Başkanlığında düzenlenen haftalık olağan Çarşamba toplantısında açıkladı.
CHP Kırklareli Milletvekili Aday Adayı Dt. Yasemin Açık Ertaş, CHP Lüleburgaz ilçe Başkanlığında yaptığı açıklamanın ardından Çarşamba günüde Kırklareli İl ve Merkez İlçe Başkanlığı’nın Geleneksel Halk Toplantısı’na katılarak CHP den milletvekili aday adayı aday adayı olduğunu açıkladı.
CHP Kırklareli Binasında gerçekleştirilen toplantıya partililer de yoğun  katılım gösterdi. Toplantıda CHP Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul’un ardından konuşma yapan Kırklareli Milletvekili Aday Adayı Dt. Yasemin Açık Ertaş, partililere kendini tanıttı. Kırklareli’nin tanınan yüzlerinden biri olan Ertaş, özellikle doğa için verdiği mücadeleyle gündeme geliyor. Yasemin Ertaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmak kendi konforlu yaşam alanlarımızın dışına çıkmak, yaşadığımız coğrafyanın her bir karış toprağını, insanını, ekonomisini, yer altı ve yer üstü zenginliklerini daha yakından tanımak ve tanıtmak, doğayı, suyu, soluduğumuz havayı, yaşamı savunmak için öğretidir, çok büyük tecrübedir.Çünkü; Doğa harikası ormanlara, koylara ve verimli tarım arazisine sahip Trakya, ciddi bir doğa tahribatı riski ile karşı karşıya. Trakya’da bir yanda taş ocakları, madenler ve RES’ler için Istranca Ormanları’na kıyılıyor, diğer taraftan termik santral için meşe ormanlarına. Doku derneği ve çevre meclisimizle verdiğimiz ekoloji mücadelesi aslında hem teorik hem de pratik olarak, doğanın her unsuruyla birlikte; yaşamın var olma koşullarına saldıran karar ve projelere, bilimi, toplumsal ve ekolojik adaleti ortadan kaldırmaya meyleden zihniyete karşı ortak yaşamımızı savunduğumuz, ortaklaşa mücadelemiz. Depremlerde yıkılan sadece evler değildi, yıkılan karanlık ve insan hayatını önemsemeyen zihniyetler, hukuk tanımaz, biat kültürünü yaymak isteyenler, önlenebilir her ölümü kader diye pazarlamak isteyen zihniyetlerdi. Yaşam hakkımız üstüne kimsenin, hiçbir şekilde oyun oynamasını, bir gecede İstanbul Sözleşmesi den çıkılmasını kabul etmiyoruz, 6284 sayılı kanun üzerinden pazarlık yapılamaz, o yasa kalkamaz. Çıkar cep telefonu göster denilen gençler var ya nasıl hayatlar yaşıyorlar ve nasıl hayatlar kurmalılar, kadınlar örgütlenen kadınlar, tarımda olanlar, tarımın bilgisini elinde tutan kadınlar, kadın kooperatifleri kurarak ayakta kalmaya çalışan kadınlar. Türkiye’de tarımı mahvedenler, toprağı yok edenler, Türkiye’yi betona boğanlarla mücadele etmek istiyorum. Ben bir cumhuriyet çocuğuyum, gerçekten korkmam, gerçekten yılmam, gerçekten kaçmam, asla pes etmem.14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerde taleplerimiz net. Özgürlük ve temel hakların güvence altına alınması, toplumsal eşitlik ve adaletin sağlanması, dayanışma ile ekonominin güçlendirilmesi, bizi yoksulluğa karşı koruyacak kapsamlı bir sosyal güvenlik sisteminin oluşturulması, Ülkemiz sizlerin vereceği kararla, umuda, barışa, anlayış ve nezakete kavuşacaktır. Biz kadınlar olarak masadan bir sandalye istemiyoruz. Masanın düzenini değiştirmek istiyoruz!Büyük adamlar, güçlü adamlar ülkeyi güçlü yapmaz, kadın güçlü, anne güçlü, kız kardeş güçlü olursa o ülke güçlü olur. Hak, hukuk, adalet, şeffaflık ve saygı gören bir Türkiye için! Etrafımıza bakmadan hepimiz; gücümüz ne kadarına yetiyorsa o kadar; 'bu ülke bize lazım!' diye sesimizi yükseltmeliyiz.
Her yurttaşın eşit kabul edileceği güzel günlere, şeffaf yönetim anlayışına olan özlemimizi giderebilmek için; Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kırklareli milletvekilliği adaylığına talibim. Aynı güzel ülkülerde buluşan herkesin yolu açık olsun. Size söz yine baharlar gelecek dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!