Kırklareli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KIRKLARELİ İMAMOĞLU'NU BAĞRINA BASTI

KIRKLARELİ İMAMOĞLU'NU BAĞRINA BASTI
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli’ni ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.
haber detay

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'nu Kırklareli'ne gelişinde kalabalık bir topluluk Kavaklı girişinde elleri Türk bayrağı ile karşıladı.
Kavaklı girişinde kendini ellerinde türk bayrakları ile  karşılayan vatandaşları selamlayan İmamoğlu konvoy halinde Atatürk evine geldi.Kalabalık bir vatandaş topluluğu  tarafından karşılanan İmamoğlu vatandaşları kırmayarak özellikle gençlerle yakından ilgilendi ve fotoğraf çektirdi.
Atatürk evi ziyaretinden sonra esnaf ziyareti yapan İmamoğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Ardından eşi Dilek hanımla Belediye Başkanlığına geçerek Kesimoğlu ile makamında görüşen İmamoğlu burada  Belediye Başkanları ile de meclis salonunda bir toplantı yaptı.
Belediye ziyareti sonrası Cumhuriyet meydanında önce Kesimoğlu ardından da İmamoğlu vatandaşlara hitap etti.
İzmir marşı eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile kendisini  coşku ile karşılayan kalabalığa hitap eden İmamoğlu '' Az kaldı.14 Mayıs'ta 'ben' diyen aklı evine göndereceğiz dedi.
İmamoğlu konuşmasına sizlere Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın selamlarını getirdim diyerek başladı."Yolumuz uzun, gençliğimiz var, enerjimiz de var" diyen İmamoğlu, "Bu enerjimizi yükseltmemiz lazım. Nereden başlayalım dedik? Trakya'dan, Kırklareli'nden başlayalım dedik.İktidar olmak istiyoruz, niçin? Bir kişinin iktidarı hiç değil, bir ailenin iktidarı asla değil. Biz 86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık" dedi. İmamoğlu, "Diyor ki bir akıl; 'Ben bilirim, ben ne dersem o doğru.' 14 Mayıs'ta 'ben' diyen aklı evine göndereceğiz"dedi.
İmamoğlu, Biz, bu ülkede, gençlerimizi nasıl görüyoruz biliyor musunuz? Hani birileri gibi, 'Giderse gitsinler' diyen değil… Oy vermesi için de değil. Yani gençlere oy deposu diye bakan biri olarak da değil asla. Ben, kendimi nasıl görüyorum biliyor musunuz? Bu ülkede 15-30 yaş arası kaç gencimiz var? Sayısını söyleyeyim: 21 milyon gencimiz var. Ben, sırtımı onlara yaslamak için yola çıktım. Gençlerin enerjisiyle, gençlerin fikriyle, zikriyle, aklıyla, gençlerin yaratıcı duygularıyla ülkemiz güçlensin diye yola çıktım. Nasıl olacak? Gençlerimiz özgür olacak. Gençlerimiz konuşacak. Gençlerimiz fikirlerini her yerde söyleyecek. Gençlerimizi hiç kimse susturamayacak. Onlar özgürleştikçe, üretecekler. Onlar özgürleştikçe, memleketin en yaratıcı unsurları olacaklar. İşte bugünün iktidarı, ortaya koyduğu yasaklarla, onların önüne engelleri diziyor. Allah aşkına, sorarım size: Şu anda bu memlekette üniversiteler niçin kapalı? Aklınız alıyor mu? Bunu nereye sığdırabilirsiniz? Gençlerin eğitimi alamaması için bile karar alabilecek kadar gözleri kararmış, beyinleri ne yazık ki başka türlü çalışan insanlardan bu memleket kurtulsun diye yola çıkıyoruz. Özgür üniversiteler, kapılarında TOMA'lar, tanklar bekleyen değil; dünyanın ilk 100'üne, 500'üne giren, bilim üreten, ilim üreten, fikir üreten, icatlar yapan, üniversiteleri büyüsün diye, Boğaziçi, İTÜ, İstanbul Üniversitesi hak ettiği yere gelsin diye, yola çıkıyoruz.İmamoğlu konuşmasının sonunda da, Yolumuzun uzun olduğunu unutmayın. Çok çalışacağımızı unutmayın. Kendinize güvenmeyi unutmayın. Umudun siz olduğunu unutmayın. Umut sizsiniz. Umudun kendiniz olduğunu unutmayın. Kol kola olun. Birlikten kuvvet doğar. Birliğin gücünün her biriniz bir ferdi olun. Hep birlikte iktidar olalım. 86 milyon iktidar olsun. Her şey çok güzel olsun." dedi.
İmamoğlu Kırklareli ziyaretinin ardından Edirne'de vatandaşlarla buluşmak üzere Edirne iline hareket etti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!