Kırklareli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

CHP SEÇİM ÖNCESİ SAHAYA İNDİ

CHP SEÇİM ÖNCESİ SAHAYA İNDİ
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP ) Geleneksel Çarşamba toplantısı partililerin yoğun katılımı ile yapıldı.
haber detay

CHP İl-İlçe binasında yapılan toplantının açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul yaptı.Uygul  burada yaptığı konuşmada,
Heyecanlıyız. Gururluyuz. Türk siyasi tarihine çok önemli bir not düşüldü bu hafta. 30 ocak günü Ankara’da 6 Genel başkanın ve kurmaylarının aylardır üzerinde çalıştığı ‘Yarının Türkiye’si Ortak politikalar Mutabakat Metni büyük bir coşkuyla halkımızla paylaşıldı.Milletimizi en geniş yelpazede temsil eden altı siyasi parti olarak Cumhuriyet tarihinin en derin yönetim ve ekonomik krizini aşmak amacıyla büyük bir kararlılıkla yürüttüğümüz ortak çalışmalarda yeni bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Temel politika alanlarında milletimizin menfaatleri doğrultusunda belirlediğimiz hedef, politika ve projeleri içeren “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”mizi kamuoyuna açıklıyoruz. Bu metin 9  ana başlık altındaki 75 alt başlıkta 2300’den fazla somut hedef, politika ve projeleri ortaya koymaktadır. “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” altı siyasi parti olarak destekleyeceğimiz Ortak Cumhurbaşkanı Aday’ının Seçim Beyannamesinin ve seçimlerden sonra uygulanacak Hükümet Programının ana omurgasını oluşturacaktır. 9 ana başlık;
-HUKUK, ADALET VE YARGI
-KAMU YÖNETİMİ
-YOLSUZLUKLA MÜCADELE, ŞEFFAFLIK VE DENETİM
-EKONOMİ, FİNANS VE İSTİHDAM
-BİLİM, AR-GE, YENİLİKÇİLİK, GİRİŞİMCİLİK VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM
-SEKTÖREL POLİTİKALAR( Tarım, Sanayi ve Teknoloji, Savunma Sanayi, Enerji ve Madencilik, Ulaştırma ve Lojistik, Dış Ticaret, İç Ticaret ve Rekabet Politikası, Küçük ve Orta Boy İşletmeler ile Esnaf ve Sanatkarlar,Turizm, Kültür, İklim Değişikliği, Çevre, Doğa ve Hayvan Hakları, Ormanlar ve Su Yönetimi, Kentleşme ve Afet Yönetimi)
-EĞİTİM VE ÖĞRETİM
-SOSYAL POLİTİKALAR(Sosyal Yardımlar, Sosyal Hizmetler, Sosyal Güvenlik ve Çalışma Hayatı, Engelliler, 65 Yaş ve Üzerindeki Vatandaşlarımız, Şehit Yakınları ve Gaziler,Sağlık, Kadın, Aile ve Çocuk, Gençlik, Spor ve Uyuşturucuyla Mücadele)
-DIŞ POLİTİKA, SAVUNMA, GÜVENLİK VE GÖÇ POLİTİKALARI(Dış Politika, Milli Savunma, İç Güvenlik, Terörle Mücadele ve Siber Güvenlik, Göç ve Sığınmacı Politikaları  olacak.Bu ülkenin umuduyuz. Artık umudu olmaktan çıkıp  yeniden kurtarıcısı olacağız . Sırada Cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecimiz var. Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda altı siyasi parti uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde çalışıyor. Halkımız, ülkemizin hak ettiği refaha ulaşma ve yeniden demokratikleşme ümidini altı partinin birliğinde görmektedir. Bu da bize tarihi bir görev yüklüyor. Biliyoruz ki bu Türkiye’nin kader seçimidir. Halkımız canını, malını, geleceğini, medeni, hür ve refah içinde bir Türkiye’de nefes alma ümidini bize emanet etmiştir. Halkımız müsterih olsun, altı parti bu görevi layıkıyla tamamlayacaktır.Bir kez daha ilan ediyoruz ki;Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı parlamenter sisteme inanmış, temel hak ve özgürlüklerin yanında, demokrasi aşıklarının adayı olacaktır.
Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, “Yeter! Söz Milletindir” diyen Millet İttifakı’nın adayı olacaktır.
Bununla beraber, Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizin bu hukuksuz düzene “Yeter” cevabı vereceğinden emin olan bizler, Partili Cumhurbaşkanının 14 Mayıs’ta yapmayı planladığı , kendisinin aday olmaması gereken seçime halkımızdan aldığımız destekle, kendimize olan inancımızla ve ülke sevdamızla hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın üstünlerin hukuku anlayışıyla hareket eden Cumhur İttifakı değil, hukukun üstünlüğüne inanan Millet İttifakı kazanacaktır. İktidar kaybettiği halk desteğini her tür hukuksuzlukla kapatmaya çalışsa da biz bu oyunu milletimizden aldığımız destekle bozacağız ve Türkiye’yi özgürlükçü demokratik bir hukuk devleti yapacağız. Bu tek adam düzenini sandıkta milletimizin iradesi ile değiştirmek için hodri meydan diyoruz! dedi.
Merkez İlçe Başkanının konuşmasının ardından İl Başkanı Gürcan Saatçı'da Ankara'da yapılan İl Başkanları toplantısı hakkında partilileri bilgilendirdi.İi Başkanının konuşmasının ardından CHP Gençlik Kolları İL Başkanlığına atanan Feyyaz Mert Dülger'in kendini tanıtmasının ardından tarihi bir olaya da  tanıklık edildi.

Kırklareli'de  CHP nin ilk Gençlik Kolları Başkanı Ertuğrul Karakılavuz ile son atanan Gençlik Kolu il Başkanı  Feyyaz Mert Dülger birlik beraberlik mesajı vermesi ve yeni atanan CHP il Gençlik Kolları İl Başkanının  Ertuğrul Karakılavuz'un elini öpmesi partililer tarafından alkış aldı.

 

 

.



 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!