Kırklareli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Yetiş : Yüreğimiz Sızlıyor, İnsanlığımızdan Utanıyoruz. 

Yetiş : Yüreğimiz Sızlıyor, İnsanlığımızdan Utanıyoruz. 
haber detay

CHP Geleneksel Çarşamba Halk toplantısı CHP seçim bürosunda yapıldı. 
Toplantıya Kırklareli Belediye Başkanı  Mehmet Siyam Kesimoğlu,Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve partililer  katıldı .
CHP İlçe Başkanı Av Cevahir Cem Yarım ile İl Başkanı Av.Bora Terzi'nin mazeretleri nedeniyle katılmadığı Çarşamba toplantısının açılış konuşmasını Merkez İlçe Sekreteri Şahin Yetiş yaptı.
Yetiş okuduğu basın açıklamasında;Hepimizin bildiği üzere 6 Şubat 2023  Ülke Tarihimizin En Büyük Doğal Felaketini Yaşadığımız Gün Oldu.O Gün Sabaha Karşı 11 İlimiz Bir Doğal Afetle Yıkıldı. Yüz Binlerce İnsanımız Yıkılan Binaların Altında Kaldı.Resmi Verilere Göre 50 Bini Aşkın Yurttaşımız Hayatını Kaybetti 107.204 Yurttaşımızda Yaralandı.Tabi Ki Resmi Verilere Ne Kadar Güvenilirse Tablo Bu Şekilde Görünüyor. Elbette Deprem Engellenemez Bir Doğa Olayı Olsa Da, İnsanlarımızı Öldüren Binalardı. Sıyası Rant Uğruna Onlarca Kez Çıkarılan İmar Afları İle Yasallaştırılan Plansız, Projesiz, Denetimsiz Binalar Adeta Birer Tabuta Dönüşmüştü. Afetin Dayanılmaz Ağırlığının Sebebi de Bu Oldu. Ancak Maalesef Hiçbir Sıyası Özeleştiri Ve Sorumluluk Duygusuna Rastlanılmadı.Yargılamalar Ve Adalet Arayışı Birkaç Müteahhidin Yargılanması İle Sınırlı Kaldı.Deprem Mağduru Halkın Yaralarının Sarılması Konusunda Da Maalesef Ülke Yönetimi Olarak Sınıfta Kalınmıştır. Bu Ülkenin Yurttaşları Tasada Ve Kıvançta Bir Arada Olmanın Kadim Geleneği İle En Üst Seviyede Dayanışma Göstermiş İse de Önce Çadır Bulunmamış, Sonra İklim Durumuna Göre Çadırdan konteynere, Sonrada Kalıcı Konutlara Halen Geçilmemiştir.Yaşanan 1 Yıllık Süreç Hamasetle Geçirilmiştir. Bugün Depremin 1. Yıldönümünde Sıyası İradenin En Üstlerinden Ölenlerin 130 Binler Düzeyinde Olduğunu Acıyla Öğreniyoruz. Ölü Sayıları Üzerinden Sıyası Hesaplar Yapanların, Kayıpların Nerede Olduğunu Bilmesini De Beklemiyoruz. Yine Depremzede Halkın Yaralarının Sarılması Beklenirken Ülkenin Tek Yöneticisi, Sıyası İktidarın Yandaşı Olmayan Yerel Yönetimlerin Gerekli Yardımı Alamayacağını Söylemek Gafletinde Bulunabiliyor. Bu Söylemle Yüreğimiz Sızlıyor, İnsanlığımızdan Utanıyoruz. 
Bu Duygularla Ülkemizin Yaşadığı En Büyük Doğal Afetin 1. Yıldönümünde Ölen Yurttaşlarımızı Bir Kez Daha Anıyoruz.Yakınlarına Ve Ülkemize Başsağlığı Diliyoruz. Bütün Deprem Bölgesi Yurttaşlarımızla Dayanışma Duygularımızı Paylaşıyoruz dedi. 
CHP Geleneksel Çarşamba Halk toplantısı daha sonra  basına kapalı olarak devam etti .
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!