Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

YARIM: GÜNDEMİMİZ" ÇOCUK YOKSULLUĞUDUR"

YARIM: GÜNDEMİMİZ" ÇOCUK YOKSULLUĞUDUR"

CHP Geleneksel Çarşamba toplantısı partililerin yoğun katılımı İl-ilçe binasında yapıldı.
Açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Av.Cevahir Cem Yarım yaptı.Yarım yaptığı konuşmada,Saygıdeğer partililerimiz, basın emekçilerimiz, Dost Meclisine hoş geldiniz. Haftalık Çarşamba günü buluşmalarımızda geçen hafta da belirttiğim gibi ekonomik yoksulluklar, dünün, bugünün ve yarının maalesef konuşulacak konuşacaklarımız arasında olmalıdır. Bugünkü toplantımızda da kısaca çocukların yoksulluğundan bahsetmek gerektiği noktasında bir ihtiyaç doğduğunu düşünüyorum. Ülkemizin çözülmesi gereken sorunlarından bir tanesi çocuk yoksulluğudur. Ekonomik kriz nedeniyle gıda fiyatlarındaki artış özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarında kendini göstermekte ve bu da çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesini engellemektedir. Araştırmalara göre Türkiye'de 5 yaş altı çocukların kısalık yani boynu oranı %10'lara kadar yüksek düşmüştür
Üstelik bu sayılarda her geçen gün artmaktadır. Sağlıklı beslenemeyen çocuklarda kısalık oranı artması daha cok hastalanmalarına sebebiyet vermekte ve bir toplumda kısalık oranında artarsa o kadar da beslenme yetersizliği ortaya çıkar. Yani yaygın olduğu sorununa ulaşmaktadır.Protein ve enerji yetersizliği gibi bir beslenmenin birçok konuda gelişim gerilemelerine neden olacağı açıklanmıştır. Sözlerimi size bırakarak bu konularda  düşüncelerinizi almak istiyorum. Türkiye'deki 2020-2022 çocuk araştırmasına göre ülkede ekmek veya makarna gibi yiyecekleri her gün tüketen çocuk sayısı 62,4 meyveyi her gün tüketen çocukların oranı %50,5, sebzeyi her gün tüketen çocukların oranı%33 et, tavuk veya balık gibi her gün tüketen çocukların oranı sadece %12,7 dir.
 Dünya Gıda 2022 verilerine  göre Türkiye'de 14. minyon 8 kişi yetersiz beslenmektedir. Sosyal toplumsal refahın ön planda tutulmadığında yada   geliştirilmediğinde maalesef bu artış devam edecektir dedi.

Merkez İlçe Başkanının konuşmasının ardından  söz alan partililer günlük siyasi gelişmeler hakkında konuşmalar yaptılar ve daha sonrasında CHP  Geleneksel Çarşamba  toplantısı basına kapalı olarak devam etti .

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!