Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Yaralar Sarılıyor

Yaralar Sarılıyor

İğneada beldesinde yaşanan sel felaketi, bölgede büyük hasara neden oldu. Ancak bu felaket, dayanışma ve ortak çaba ile aşılma yolunda umut verici gelişmelere de sahne oluyor. Sel felaketinin yıkılan orman emvali, Demirköy ve İğneada kooperatifleri tarafından ekonomiye kazandırılmaya çalışılıyor.

Felaketin hemen ardından tüm kamu kuruluşları ve bölge halkı, hasar gören orman yollarının onarımı ve selde mahsur kalan araçların kurtarılması için bir araya geldi. Demirköy Belediyesi ve İğneada Belediyesi, bu zorlu süreçte işbirliği yaparak acil önlemleri hayata geçirdi. Hasar gören orman yolları, güvenli bir şekilde restore edilirken, selde zarar gören araçlar Demirköy ve İğneada Orman Kooperatifleri işbirliğiyle emniyetli bir yere çekiliyor.

Bu dayanışma ve ortak çalışma örneği, bölge halkının birlikte hareket ederek doğal felaketlerin üstesinden gelebileceğini gösteriyor. Ayrıca, yıkılan orman emvalinin ekonomiye kazandırılması, bölgeye yeni fırsatlar sunacak ve zararın en aza indirilmesine yardımcı olacaktır.

Sel felaketinin yarattığı zorlu koşullara rağmen, Demirköy ve İğneada'da gösterilen bu dayanışma ve çaba, gelecekte benzer durumlarda da bir ilham kaynağı olabilir. Bölge, birlikte çalışma ve dayanışma ile yeniden ayağa kalkma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Nihat EVREN

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!