Kırklareli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Vali Ekici Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Vali Ekici Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu
Kırklareli Valisi Birol Ekici 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilimizde görev yapan yerel gazete temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi
haber detay

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kırklareli Valisi Birol Ekici ilimizde görev yapan  basın mensupları ile kahvaltı programında buluştu. Saat 10.00’da başlayan ve İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Ekici,   Bana göre  gazetecilerde bir sanatçıdır ve sanatını icra ediyor diyerek sözlerine başladı . Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ve 24 saat  zor   şartlarda görev yaptıklarının bilincindeyiz dedi.

Ekici konuşmasında ,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün demokrasiye katkıda bulunmasını temenni ettiğini dile getirdi. “Hepinizin çalışan gazeteciler gününüzü tebrik ediyorum. Bugünün memleketimizdeki demokrasiye katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Hepimizin bildiği üzere gazetecilik gerçekten çok zor bir meslek. Aslında bana göre gazeteci bir sanatçıdır. Her bir gazeteci sanatını icra ediyor, kendini bu çerçevede geliştiriyor ve toplumun gözünde bir yer ediniyor. Bu edindiği yere göre yazıları okunuyor, fikirler gelişiyor ve toplumun sosyal olarak gelişmesine katkıda bulunuyor.Bizim ülkemizde yasama, yürütme ve yargıdan sonra gazetecilik dördüncü kuvvet olarak görülüyor. Gazetecilik çok güçlü bir meslek. Bu gücün dengeli ve düzenli kullanılması gerekiyor. Bu çerçevede etik ilkeleri gelişmiş durumda. Bu etik ilkelere en çok uyan meslek mensuplarının bulunduğu bu şehirde yaşamaktan dolayı ayrıca gurur duyuyorum. Bugüne kadar bu şehirde etik ilkelere uymayan bir yazı görmedim. İnşallah bugün mesleğin gelişmesine katkıda bulunur. Daha demokratik,  daha çağdaş ,daha müreffeh  bir toplumu hep birlikte oluştururuz diyorum. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, İyi ki varsınız dedi.

Yapılan açılış konuşmasının  ardından  Vali Ekici bazı gazetecilerin istekleri ve taleplerini dinleyerek yapılması gerekenler hakkında notlar aldı.Kahvaltı toplu fotoğrafa çekiminin ardından  etkinlik sona erdi. 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!