Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

"Katılımlarınızdan Dolayı Mutluluk Duyarız”

"Katılımlarınızdan Dolayı Mutluluk Duyarız”
Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman, Genel Kurul hakkında bilgilendirmede bulundu.
haber detay

Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Ana Sözleşme değişikliği için Ocak ayı içerisinde tüm Türkiye’deki kooperatifler gibi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirecek. Kooperatif Başkanı Halil Kahraman Genel Kurulun 24 Ocak 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı. Başkan Kahraman açıklamasında ,
“Çok değerli Esnaf ve Sanatkar Ortaklarımız; Yakın zamanda genel kurul yapmamıza rağmen 1163 Sayılı Kooperatifiler kanundaki Dış Denetçi maddesi ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu örnek ana sözleşmeye intibak işlemleri için  tüm Türkiye’de ocak ayı içerisinde bütün kooperatiflere Seçimli Olağan Genel Kurul toplantısı yapma zorunluluğu getirildi.Bizlerde bu sebepten dolayı 24 Ocak 2023 Salı günü saat 14.00’de Paşa Cafe düğün salonunda Genel Kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Genel Kurulumuza katılacak olan ortaklarımıza davetiyeleri yasal süre olan 25 gün önceden gönderildi ve aynı zamanda Basın İlan Kurumu aracılığı ile yerel gazetemizde ilan edildi. Bugün itibari ile de tüm hesaplarımız kooperatifimiz de askıya asıldı.Siz değerli ortaklarımızı geçtiğimiz yıl  hakkında kısaca bilgilendirmek isterim. 2023 Yılı Ocak ayı itibariyle  2444 Esnaf ve Sanatkar ortağımız bulunmaktadır. Ortaklarımıza 2022 yılı sonu itibariyle Devletimizin de desteği ile yıllık 7,5 faiz oranı ve 5 yıl gibi uzun bir vade ile işletmelerini büyütebilmeleri ve geliştirebilmeleri için Halkbank aracılığı ile yaklaşık 300.000.000 TL  (Üçyüzmilyon) kredi kullandırımı gerçekleştirdik. Özel Bankalar küçük esnaf ve sanatkarlarımıza kredi verme konusunda ne kadar zorluk yaşatsa da biz ortaklarımız için kooperatifimiz personelleri ve Halkbank personelleri ile birlikte gece gündüz, hafta sonu demeden çalıştık ve kredilerin kullanımını gerçekleştirdik.
Bugün itibariyle Kooperatifimizin 11.000.000 TL (Onbir Milyon) mevduatı ve 6.750.000 TL’de (Altı Milyon Yediyüzellibin) fonlarda birikmiş mevduat bulunmaktadır. 2022 yılını da 2.750.000 TL (İki Milyon Yediyüzellibin) gibi net kar ile kapatmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bu gurur da en büyük pay sahibi siz değerli ortaklarımızındır..Hepimizin zor zamanlar geçirdiğimiz günleri oldu. Göreve geldiğimiz günden beri tüm ortaklarımızın yanında olduk, borçları için çözümler ürettik, tekrar kredi kullanmalarını sağladık. Hiçbir ortağımızın ne senedini protesto ettirdik ne de malını mülkünü sattırdık. Bu konuda da Türkiye’de tek kooperatif olmanın onur ve gururunu yaşamaktayız.
Yıllık kira gelirimiz olan 108.000 TL’nin (Yüzsekizbin) tamamını çok mağdur durumda olan ortaklarımızın çocuklarına burs ve okul yardımı olarak dağıttık. Bu yapılan yardımların hepsi siz değerli ortaklarımızın sayesinde gerçekleşmiştir.
Bu vesile ile yıllardır Genel Kurullarımıza katılarak kooperatifimize sahip çıkan siz değerli Esnaf ve Sanatkar ortaklarımızı 24 Ocak 2023 Salı günü yapılacak olan Genel Kurulumuza davet eder ve katılımlarınızdan dolayı mutluluk duyarız.dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!