Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

TÜRKER'DEN SU FESTİVALİNE DAVET

TÜRKER'DEN SU FESTİVALİNE DAVET

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, 18-19 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Geleneksel Su Festivali öncesi basın mensuplarıyla Kaynarca Alabalık Restaurant'ta düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Festival programı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Türker, festivalin hem Türkiye hem de yurt dışında tanınan ve bilinen bir etkinlik olduğunu belirtti.

Başkan Serdar Türker, yaptığı konuşmada, basının projeleri ve düşünceleri halka aktarmada önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, festivalin Kaynarca'nın çevre bilinci ve doğa sevgisi gibi temalarını işlediğini ifade etti. Kültür Bakanlığı envanterine giren ve "Marka Belde" statüsü kazanan Kaynarca'nın bu festival sayesinde tanıtımının daha da arttığını belirtti.

Festivalin katılımcılarına zengin bir program sunduğunu vurgulayan Türker, bu yıl Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'den çeşitli ekiplerin katılacağına dikkat çekti. Kardeş belediyelerin ve sponsorların destekleriyle bu tür etkinlikleri gerçekleştirmenin zor olduğunu ifade ederek, etkinliklerin Kaynarca gibi bir yerde büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Festivalin açılışının kortej yürüyüşüyle başlayacağını söyleyen Türker, programda konserler, kültürel etkinlikler, yarışmalar ve panellerin yer aldığını ifade etti. Ayrıca, Karadeniz Halk Oyunları, Roman Halk Dansları, Bulgaristan'ın Harmanlı Belediyesi'nin halk dansları topluluklarının da festivalde sahne alacağını açıkladı.

Başkan Türker, festivale tüm halkı davet ederek, doğa ve çevre bilincinin arttırılmasının yanı sıra katılımcılara keyifli anlar yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türker, etkinlik sonunda basın mensuplarına teşekkür etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!