Kırklareli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Terzi, Ülkemiz Gençlere Emanettir

Terzi, Ülkemiz Gençlere Emanettir
haber detay

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104.yılı  Kırklareli'nde coşku ile kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını törenlerine kitlesel katılım sağlamak amacıyla CHP İl-ilçe örgütü saat 09.30 da İl binasında toplanarak yağan sağanak yağmura rağmen yürüyerek Demokrasi ve Özgürlük meydanında yapılan  çelenk sunum törenlerine katıldı.
CHP İl Örgütü üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çelenk sunumu,Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve yapılan konuşmaların ardından tören alanından ayrılmadı.
Resmi protokol etkinliğinin sona ermesinin ardından CHP İl-İlçe örgütü başta olmak üzere aralarında Kırklareli Kent Konseyi, ÇYDD,ADD ve Eğitim İş gibi Dernek ve sendikalarda çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.
STK ve Derneklerin çelenk sunumunun ardından CHP bir basın açıklaması yaptı.Basın açıklamasını CHP Kırklareli İl Başkanı Av.Bora Terzi okudu.Terzi okuduğu basın açıklamasında,23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi açılarak, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün yer almadığı tüm dünyaya ilan edilmiştir.Ve dünyada eşi olmayan bir şekilde, Ulusal Egemenlik Bayramı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Cumhuriyeti gençlere emanet eden Atatürk, ulusal egemenlik bayramını da çocuklara armağan ederek, genç Cumhuriyeti genç nesillerle geleceğe taşımıştır.
Bugün, 23 Nisan’ın 104. yıl dönümünde, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz.31 Mart Yerel Seçimlerinden halkın büyük desteği ve teveccühüyle Türkiye’nin birinci partisi olarak çıkan partimiz, üstlendiği büyük sorumluluğun gereklerini yerel yönetimleriyle her kentte, partimizin her kademesiyle Türkiye’nin her bir köşesinde kararlılıkla yerine getirecektir. Bizlere güvenen milletimize söz veriyoruz,Kuruluş ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye siyaseti için yeni bir dönemin başladığı bu yeni dönemde, ulusal egemenliğin ve halk iradesinin tartışmasız biçimde tecelli ettiği ve korunduğu düzeni kurma ve koruma görevini mutlaka yerine getirecektir.
Biliyoruz ki,Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesidir.Meclisimiz milletin meclisidir.Ülkemiz gençlere emanettir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutluyor, kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına; Cumhuriyetimizin ve ülkemizin dününü, bugünlerini ve yarınlarını var eden kurucu iradeye şükranlarımızı sunuyoruz dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!