Kırklareli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

ŞAHİN: OKULLARIMIZA MANEVİ DANIŞMAN ADI ALTINDA VAİZ, İMAM ATANMASINI İSTEMİYORUZ

ŞAHİN: OKULLARIMIZA MANEVİ DANIŞMAN ADI ALTINDA VAİZ, İMAM ATANMASINI İSTEMİYORUZ
haber detay

CHP Geleneksel Çarşamba Halk toplantısı partililerin yoğun katılımı ile il-ilçe binasında yapıldı.
İl ve İlçe Başkanlarının yerel seçim öncesi gündemi takip etmek için Ankara'da olması nedeniyle katılamadıklkarı toplantının açılış konuşmasını CHP Merkez İlçe Sekreteri Şahin Yetiş yaptı.
Yetiş konuşmasında, Bu haftaki basın açıklamamızın konusu ÇEDES projesi.Okullarımıza manevi danışman adı altında Vaiz, imam atanmasını istemiyoruz diyerek başladı.
Yetiş yaptığı konuşmada,Geçtiğimiz günlerde Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 05.12.2023 tarihli yazısı ile ÇEDES "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında, Müftülükleri temsilen manevi danışman adı altında vaiz, vaize ve imamdan oluşan müftülük personelini Kırklareli Merkez ve İlçelerindeki ilkokul, ortaokul ve liselerin yer aldığı 158 okulda görevlendirmiştir. Okullara gönderilen listeye göre; en çok müftülük personeli ya da imamın görevlendirildiği ilçe Lüleburgaz olup, Lüleburgaz’daki 56 okula, Kırklareli Merkez’deki 45 okula,  Babaeski’deki 20 okula , Vize’deki 15 okula, Pınarhisar’daki 13 okula, Demirköy’deki  4 okula, Pehlivanköy’deki 3 okula ve Kofçaz’daki 2 okula manevi danışman adı altında; imam, vaiz, vaize görevlendirilmiştir. PISA sonuçlarına göre,  okuduğunu anlama becerisinde geriye gitmiş, matematik ve fen alanlarında bunca yıldır, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ortalamalarının dibine demir atmış, bir eğitim sistemi ortada iken, binlerce öğretmen atama bekler iken, binlerce çocuk okula aç gidip, okuldan aç ayrılırken, okullarımıza manevi danışman adı altında din görevlisi atamak nasıl bir zihniyetin ürünüdür. OKULLARIMIZDA HER NE SIFATLA OLURSA OLSUN DİN GÖREVLİSİ İSTEMİYORUZ. OKULLARIMIZ ÖĞRETMENLERİMİZİNDİR. EĞİTİM BİLİMİNDE YERİ OLMAYAN İMAM VE VAİZLERİN ÖĞRENCİLERİMİZE KATACAK HİÇBİR ŞEYLERİ BULUNMAMAKTADIR. Bütün okullarımızda, Din Kültürü Öğretmenlerimiz dinimiz ve manevi değerlerimiz ile ilgili dersleri zaten vermektedir. Rehber öğretmenlerimiz de  öğrencilerimize rehberlik ederek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmektedir. Buradan basınımız aracılığı ile tüm velilerimizi  bu tehlikeye karşı uyarıyoruz. Değerli  velilerimiz, Laik ve Bilimsel eğitim Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeye sunduğu en önemli armağanıdır. Adeta oksijen gibidir. Oksijen kaybolursa sonumuz, İran, Afganistan ve Ortadoğu ülkelerinden farklı olmaz. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini korumak adına bu çağ dışı projenin uygulanmasını kabul etmeyin.Lütfen Laik ve Bilimsel eğitime sahip çıkın. Bu projenin laik ve bilimsel eğitimi ortadan kaldırmanın ön çalışması olduğunun bizler farkındayız. Okullarımızın, dinselleştirilerek, dini cemaat ve tarikatların faaliyet alanına çevrilmesini amaçlayan bu girişimi kabul etmiyoruz asla da kabul etmeyeceğiz. BU AMAÇLA TÜM KIRKLARELİ HALKINI BU MÜCADELEYE OMUZ VERMEYE VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ.
CHP olarak çağ dışı bu proje uygulamadan kalkana değin, her platformda kararlılıkla mücadele edeceğimizi buradan bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz. GELECEK ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİNDİR. GELECEĞİNE SAHİP ÇIK KIRKLARELİ diyerek tamamladı.
Yetiş'in konuşmasının ardından adayların tanıtıma geçildi ve il Genel Meclis üyesi aday adayı Av.Hakan Geriş ve Belediye Meclis üyesi aday adayları Leyla Cesur ve Seher Merve Candar söz alarak kendilerini tanıtmalarının ardından Geleneksel Çarşamba Halk toplantısı basına kapalı olarak devam etti.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!