Kırklareli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Sağlık Çalışanları Yaşam Fidanlığından ilk fidanlar toprakla buluştu

Sağlık Çalışanları Yaşam Fidanlığından ilk fidanlar toprakla buluştu
haber detay

 

Keşan Belediyesi tarafından, Covid 19 salgınında fedakarca mücadele eden sağlık çalışanlarının anısına yaşam fidanlığı oluşturuldu.

Yeni Mahalle’de oluşturulan alanda 11 Mart 2024 Pazartesi günü düzenlenen programla fidanlar toprakla buluşturuldu.

Saat 14.00 sıralarında başlayan programa; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, İlçe Sağlık Müdürü Hakan Çetin, Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Recep Vural, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Özel Keşan Hastanesi ve Keşan Devlet Hastanesi yöneticileri ile personeli, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“Sağlık çalışanlarımız için fidanlarımızı toprak ile buluşturacağız”

Törende ilk olarak konuşan Helvacıoğlu, “Ülkemizde Covid 19 vakasının görüldüğü ilk gün 11 Mart 2020 tarihinde gerçekleşti. Covid 19 pandemisindeki mücadelede en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarımız için bugün fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Keşan’ımızda yaşayan her hemşehrimizin çok güzel hasletleri var. Bunlardan bir tanesi de kadirşinas olmak. Yani kıymet bilir olmak. Bugün toplandığımız bu alan da buna çok güzel bir örnek. Sağlık çalışanlarımız için birliktelik örneği göstererek fidanlarımızı toprak ile buluşturacağız. Eski bir Türk atasözü der ki 'insanlık ağaca da hekime de beşikten mezara kadar muhtaçtır'. Biz de bugün sağlık çalışanlarımıza minnetimizi göstermek için fidanlarımız ile sağlık çalışanlarımızı buluşturduk. Sosyal sorumluluk bilinci içerisinde bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Dünya zor bir imtihandan geçti, buna en çok sağlık çalışanlarımız şahit oldu. Sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız, emniyetimiz ve tüm kamu görevlileri olarak hep salgın sürecinde omuz omuza bir çaba gösterdik. Pandemi dönemini, verilen mücadeleleri ve kaybettiğimiz canlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Koronavirüs salgın sürecinin başından itibaren gecesini gündüzüne katarak emek veren, kendi ailelerinden, sağlıklarından fedakârlık yaparak çalışan sağlık çalışanlarımıza minnettarız, bu mücadele ederek hayatını kaybeden sağlık çalışanları unutmayacağız. Hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyoruz. Katıldıkları için başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

“Başkanımıza teşekkür ediyorum”

Daha sonra söz alan Vural, sağlık çalışanlarını unutmayan Helvacıoğlu’na teşekkür ederek, şunları söyledi: “Çok acı günlerdi. Çok acı kayıplarımız oldu. Süreç çok kötü işledi, kötü anılarımız var. 1 sela ile 6 isim okunduğunu gördüm. Çok üzücü günlerdi. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum.”

“Salgınla mücadelede en büyük fedakarlığı sağlık çalışanları yaptı”

Vural’ın ardından konuşan Aksal, salgınla mücadelede en büyük fedakarlığı sağlık çalışanlarının yaptığının altını çizerek, “Bizler evlerimizde kalırken onlar 7 gün 24 saat çalıştılar. Kendilerinden allah razı olsun. Bu süreçte hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlık her şeyin üstünde. Sağlıktan ötesi yalan. Sağlık yatırımlarımıza büyük önem verdik. Hastanelerimizi yeniledik, şehir hastanelerini yaptık. ‘Ne gereği var bu hastanelere’ diyenleri hatırlıyorum. Pandemiye eski Keşan Devlet Hastanesi’nde yakalansaydık eminin çok daha fazla vatandaşımızı kaybederdik. Biz sağlık yatırımlarına devam edeceğiz ama tabii ki insan faktörü her şeyden kıymetli. Bir doktor, sağlık çalışanı kolay yetişmiyor. Kayıpları geri getirmek çok zor. Bizim yapacağımız şey onları hatırlamak, anılarını yaşatmak. Bu anlamda Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.”

Konuşmaların ardından dua edildi ve fidanlar toprakla buluşturuldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!