Kırklareli
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

PARTİMİN NEFERİYİM

PARTİMİN NEFERİYİM
haber detay

CHP eski il Başkanlarından ve son seçimde Belediye Başkan aday adayı iken fedakarlık göstererek aday adaylardan Gürkan Oras lehine çekilerek siyasetin koltuk değil uzlaşı kültürü olduğuna vurgu yapan Ünal Başkur yaklaşan yerel seçimler öncesi gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Ünal Başkur yaptığı yazılı açıklamada, Değerli Dostlarım;35 yıldan bu yana aktif parti siyaseti yapıyorum. İlkelerim ve içinde siyaset yaptığım Partimin İlkeleri çerçevesinde yaşamımı planlamış ve bu ilkeler ışığında yaşam mücadelesi vermiş biriyim.Bu ilkeler ışığında,pek çok mutluluğu yaşamama karşın, toplumsal beklentilerim uğrunda da pek çok mutsuzluk ve umutsuzluğu yaşamış bir bireyim de!Dolu dolu yaşanmış bu 35 yıllık partili siyasi mücadelemde;bir dönem Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı,bir dönemde  İl Başkanlığı görevinde bulundum. 3 dönem Belediye Başkan Aday adaylığına soyunmuş olup;Adaylaşmamın 3. döneminde,siyasal aritmetik zorunluluğu “Siyaset Uzlaşmadır” anlayışı çerçevesinde, siyaset anlayışıma uygun bir aday lehine çekilmek gibisinden de bir özveri anlayışı gösterdim. Ancak; Bizim uzlaşı anlayışımız,yine de savunduğumuz değerleri  yaşama geçirmemize izin vermedi!.Parti içinde kalkıştığımız bu yarışta başarılı olamasak ta, demokratik bir olgunluk ile,tüm üyelerimizin katılımı ile  oluşan  sonucu kabul etmek zorunluluğumuz söz konusudur.
Seçim yöntemini kabul et,Sonucu reddet!  Bu ilkesizliktir!!! Ancak her şeye karşın, bu yarışa katılan diğer bir adayın;-Ben bu sonucu kabul etmiyorum!söylemi ardından,Bağımsız Adaylığa soyunması kabul edilebilir bir tavır değildir!Elbette bu tavır “O” Şahısa özgüdür ve “O” kişiyi bağlar! Ancak benim 35 yıllık “ özveriler ile dolu” parti mücadelemde bu anlayışı onaylamam mümkün olamaz!
Mücadele etiğim Parti şapkası ile;2014 yerel seçimlerinde,2019 yerel seçimlerinde aday olup;aday gösterilmememe karşın, nasıl partim adına bir “ Nefer” mücadelesi vermiş isem;
2024 seçimlerinde de yine aynı anlayış çerçevesinde,Partim adına aynı özverili mücadeleyi vereceğimi beyan ederim.Aslolan Parti İlkelerim ve Partimin kurumsal kimliğidir.Bu mücadele; Bir adayın adaylaşması mücadelesi değil! Adayın ait olduğu Parti İlkelerine bağlılığın mücadelesidir.Ve bu seçim, asla bir önceki seçimin rövanşı olamaz!!!Bu anlayış ışığında;Dün savunduğum ilkeler uğruna nasıl mücadele vermiş ve özveride bulunmuş isem,Bundan sonraki mücadelemde de aynı özveri anlayışı çerçevesinde mücadele edeceğimi Kırklareli Halkına beyan ederim.Bu ilke;Benim siyasal ahlak anlayışımdır.Ve içinde bulunduğum Partimin tüm üyelerini,Ve Partimin ilkelerini benimsemiş Kırklareli Hemşerilerimi bu mücadeleye destek vermeye çağırıyorum.Ve bir son söz de, “hangi Parti olursa olsun” herhangi bir Partiye ilkesel çerçevede bağlanmış olan hemşerilerime ilişkin!
LÜTFEN!!!
*Sonucuna katlanamayacağınız bir yarışa asla girmeyin!*Sorumluluk alın, meydanı boş bırakmayın!Ve asla unutmayın! Bıraktığınız o boşluğu, Sizlerin savunduğu ilkeleri savunmayan birileri dolduracaktır!*Algı siyaseti yapanların her zaman karşısında durun!Durun ki; ilke paydaşlarınızın aldatılmasının önüne geçin.Ve asla unutmayın!
“ Yaşamda Direnenler Kazanır…” dedi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!