Kırklareli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE GÖLGE BAKANINI AÇIKLADI

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE GÖLGE BAKANINI AÇIKLADI
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle geldiği Edirne'de gölge Milli Eğitim Bakanı’nı açıkladı.Edirne'de bir otelde düzenlenen basın açıklamasına katılan Sarıgül, “Diğer muhalefet partileri ülkeyi nasıl, kiminle yöneteceklerini açıklamaktan çekinirken, biz sırayla gölge bakanlarımızı açıklamaya devam ediyoruz” dedi.
haber detay

TDP Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına Edirne, Tekirdağ Kırklareli il ve bazı ilçe başkanları,TDP Kadın Kolları Başkanı, bazı PM üyeleri,Siirt, Malatya İl Başkanları,bazı genel Başkan yardımcıları ve partililer katıldı.
Kendisininde eğitimci olması nedeniyle basın toplantısına beyaz önlükle katılan  Sarıgül açıklamasında, Daha önce Gölge Hazine ve Maliye Bakanı ve Gölge Esnaf Bakanını açıkladıklarını ve bugünde 24 Kasım Öğretmenler günü olması nedeniyle gölge Milli Eğitim bakanını açıklamak üzere buradayız dedi..
Sarıgül, “Bizden önce kurulan hiçbir muhalefet partisinin cesaret edemediği gölge bakan uygulamasını başlatan parti TDP’dir. Daha önce Hazine ve Maliye Gölge Bakanı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu’nu kamuoyuna tanıştırdım. Esnaf Gölge Bakanı Erol Korkut’u açıkladık. Önümüzdeki günlerde Engelliler Bakanını açıklayacağız Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Yapılacak ilk seçimlerde Gölge Bakanımızın seçimlerde gölgesini kaldıracağız ve gerçek bakanımız olacak.Ne mutlu bize. Farkımızı ortaya koyduk, diğer partilere fark attık. Diğer muhalefet partileri ülkeyi nasıl kiminle yöneteceklerini açıklamaktan çekinirken, biz sırayla gölge bakanlarımızı açıklamaya devam ediyoruz.dedi
Sarıgül açıklamasında, Gölge Bakanlarımızı açıklayarak ortaya bir iddia koyduk, biz bu işi sizden daha iyi yaparız dedik. Bugün de Gölge Milli Eğitim Bakanını açıklayarak ortaya bir alternatif koyuyoruz. Yapamayan gitsin, yapanlar gelsin diyoruz. Yapamayan gidecek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’dir. Daha iyisini yapmak için yerine gelecek olan Gölge Milli Eğitim bakanımız  Şefika Keskin’dir” dedi.
Gölge Milli Eğitim Bakanı olarak açıklanan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şefika Keskin,slayt sunumlu açıklamasında,  kendisinin 35 yıllık öğretmen olduğunu belirterek, hedefinin öncelikle eğitimdeki sorunları çözmek olduğunu söyledi. Keskin, “sınavsız bir eğitim sistemi kuruyoruz. Mesleğin olacak, geleceğin olacak diyoruz ve mesleki eğitime yönlendirebilmek için çocuklarımızı, meslek okullarına yönlendireceğiz.. Mutlaka her mesleğin kendi okulunu kuracağız ve kurduğumuz okullarda güzel sanatlar ve spor eğitimi olacak.Köy okulları yeniden açılarak taşımalı sisteme son vereceğiz.Temel eğitim parasız olacak, okullarda internet ücretsiz olacak, ailesine verimli, topluma huzur saçan, mesleğini kazandıktan sonra üreten, ürettiklerini paylaşan, sevgi, saygı dolu, mutlu, huzurlu çocuklar ve gençler artık Türkiye Değişim Partisi ile gerçekleşecek ve diplomalı işsizler ordusu ortadan kalkacak” dedi.
Keskin açıklamasında ÖMK sınav sistemi kalkacak, çünkü öğretmenlik zaten kariyerli bir meslektir ve sınavla öğretmenliğin kariyerli bir meslek olamayacağını,uygulanmak istenen bu sistemin öğretmenler arasında eşitsizliğe yol açacağını düşünüyoruz dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Manşet Haber

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!