Kırklareli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

O Hesap Yöneticilerine Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit haberlerinin ardından sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunan hesap yöneticileri ve kullanıcılarına yönelik başlatılan operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.
haber detay

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit haberlerinin ardından sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunan hesap yöneticileri ve kullanıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ana kadar 170 hesap yönetici ve kullanıcısının tespit edildiğini belirtti.

Açıklamada, şehit olan Mehmetçiklere ve Pençe Kilit Harekât bölgesine yönelik yapılan operasyon kapsamında, Bölücü Terör Örgütü'nü (BTÖ) öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi yayarak toplumu provoke eden sosyal medya kullanıcılarının hedef alındığı ifade edildi. Yerlikaya, operasyonun Terörle Mücadele, Güvenlik Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları tarafından koordineli bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

Açıklamaya göre, 170 şüphelinin tespit edildiği operasyonlarda, 133 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi ve haklarında adli işlemlerin başlatıldığı kaydedildi. Yurt içinde tespit edilen 37 şüpheliye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise 18 kişinin yakalandığı, 19 şüpheli hakkında ise çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan, terör örgütlerini öven ve toplumu tahrik eden paylaşımlar yapanlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi. Operasyonların, terörle mücadelede etkin bir şekilde sürdürüleceği vurgulanarak, halkın güvenliği ve ülkenin bütünlüğünün korunması adına alınan tedbirlerin süreceği belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!