Kırklareli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

NORM  ENDER PARLA' YI  KIRKLARELİ'LİLERLE BİRLİKTE SÖYLEDİ.

NORM  ENDER PARLA' YI  KIRKLARELİ'LİLERLE BİRLİKTE SÖYLEDİ.
haber detay

 

Kırklareli Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat etkinlikler kapsamında 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle  Özgürlük ve Demokrasi Meydanında bir konser düzenlendi.
Rep müziğinin sevilen sanatçısı Norm Ender'in sahne almasıyla alanı dolduran özellikle genç kesimin yer aldığı topluluk sanatçının birbirinden güzel seslendirdiği şarkılara eşlik etti.
Sanatçı Norm Ender sevilen şarkıları  Mekanın Sahibi,Kaktüs ,Çıktık Yine Yollara, Bulamazdım, Konuşun Konuşun, Deli, Kediler Aslan Olmaz ve bircok şarkılarını Kırklareli rep sevenleri tarafından birlikte seslendirdi.
Kırklareli Belediye Başkanı tarafından sanatçıya verilen plaket anında konuşan  Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu tüm Kırklareli'lerin sevgililer gününü kutladı.Kesimoğlu konuşmasında,Hayatınızın her dönemi sevgiyle dolu olsun, barış içinde, güzelliklerle dolu olsun. Bugün hepimizi bir araya getiren sevgi. Biz hep sevgiyle, sevginin diliyle hayata tutunuyor, sizlere hizmet ediyoruz. Sevginin iyileştirici, birleştirici, tedavi edici yönleri var, bunu hepimiz biliyoruz.Geçmekte olduğumuz bu sürecin içinde, hepimizin tedaviye ihtiyacı var.Pandemi yaşadık, deprem yaşadık, ekonomik kriz yaşıyoruz. Bu tedavide de yaşadığımız bu gecenin katkısının büyük olmasını diliyorum.Ve sizler biliniz ki sahip çıktığınız sürece, biz Kırklareli olarak Trakya’nın kültür başkenti olmaya devam edeceğiz. Sizler sahip çıktığınız sürece, her ay Kırklareli’ne Norm Ender gibi çok değerli sanatçılarımız gelecek. Laikliğe, çağdaşlığa sahip çıkan ve şarkısı 200 milyon kişi tarafından izlenen böyle sanatçı dostlarımız hep aramızda olacaklar.Yaşam her yönüyle devam ediyor.Geride bıraktığımız gün içinde Erzincan, İliç’te bir maden kazasında 9 yurttaşımız kayıp. Biz depremde de gördük, depremin 47. gününde, o enkazın içinden sağ çıkan yurttaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Eminiz ki o yurttaşlarımız da oradan sağ salim çıkacak ve ailelerine kavuşacaklar.
Sevgili hemşehrilerim aslında ben size neler yaptık, neler yapacağız onları anlatacaktım bu akşam. Gençlerimize yönelik neler yaptık, kadınlarımıza, emeklilerimize yönelik neler yaptık, kapalı pazardan bahsedecektim, bahsetmeyeceğim. Temizlikle ilgili atağa kalktığımızdan bahsedecektim, bahsetmeyeceğim, sizleri üşütmek istemiyorum. Asfalt çalışmalarımızla ilgili, suyla ilgili çalışmalarımızdan bahsedecektim, bahsetmeyeceğim. 
Ata Gar’ı niye tamamlayamadığımızdan, dövizin yüzde 537 artışından, motorinin yüzde 700 artışından bahsedecektim, bahsetmeyeceğim.Demirden, çimentodan bahsedecektim, ondan da bahsetmeyeceğim. Ama bilin ki bu kentte hep birlikte, bütün ayrımcılıkları reddederek, yan yana, barış ve huzur içinde ve çağdaş bir halk olarak yaşayamaya devam edeceğiz. Caddelerimizde, sokaklarımızda kadınlarımız, genç kızlarımız, günün her saatinde rahatça dolaşabilecekler. Cumhuriyetin kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaşam tarzıyla, halkıyla, komşuluk ilişkileriyle, dayanışma özellikleriyle birlikte bu ülkede örnek bir kent olmaya devam edeceğiz. Sizleri seviyorum, Sevgililer Gününüz kutlu olsun, yolunuz bahtınız açık olsun dedi.
Kesimoğlu'nun konuşmasının ardından plaket ve çiçek taktimi yapıldı ve sahneye Atatürkçü Sesler Korosu çıktı ve şef Fehmi Cesur Özdemir yönetiminde, 10. Yıl Marşı’nı ve İzmir Marşı’nı ve büyük bir çoşkuyla meşaleler ve bayraklar eşliğinde Kırklareli'lerin yoğun isteği üzerine sanatçının meşhur şarkısı parla'yı üç kez seslendirdirmek zorunda kaldı
Gördüğü yoğun ilgiden hayli memnun olduğu gözlenen sanatçı konser sonrası ilimizden ayrıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!