Kırklareli
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Kırklareli Belediyesi’nde Davullu Zurnalı Toplu Sözleşme Sevinci

Kırklareli Belediyesi’nde Davullu Zurnalı Toplu Sözleşme Sevinci
haber detay

Kırklareli Belediyesinde çalışan personelin örgütlüğü olduğu sendika DİSK Genel İş ile Kırklareli Belediye Başkanlığı arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi anlaşma ile sonuçlandı.
Kırklareli Belediye Başkanlığına ait şantiye binasında yapılan toplu iş sözleşmesi imza törenine DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Caner Makasçı ve Sendika temsilcileri ile Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve sendika üyesi işçiler katıldı.
Toplu sözleşme öncesi Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu makamında ziyaret eden DİSK Genel İş sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Caner Makasçı,DİSK Trakya Bölge temsilcileri,yöneticileri ve işçiler Belediye hizmet binasından hep birlikte imza töreninin yapılacağı şantiye hizmet binasına yürüdü.Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu , Belediye personeli ve DİSK Genel İş Başkanı ve Disk Genel İş Sendikası Trakya Şube temsiciler ile Kırklareli Belediyesi'nden toplu olarak gelen  topluluğu Kırklareli Şantiye girişinde toplanan işçiler davul zurna, meşaleler ve alkışlar eşliğinde karşılandı  
Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan yaptığı konuşmada,DİSK olarak emeğin yanında olan Belediye Başkanlarımızı destekliyoruz.Burada da yaptığımız toplu sözleşme ile bizlere destek olan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na teşekkür eder, emeği ile alınteri ile çalışan işçi arkadaşlarımıza da hayırlı olmasını dilerim dedi.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğu'da yaptığı açıklamada, Mutlu insanlar kenti Kırklarelimiz’in çok daha mutlu olması için dişimizi tırnağına takarak, yaz kış, gece gündüz mücadele ettiğimiz yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Uzun süredir devam eden görüşmelerimiz sonucunda mutlu sona ulaştık. Bugün bizim için ayrıca anlamlı, emeğin en üst temsilcisi DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın çok değerli başkanı Remzi Çalışkan bizleri onurlandırdı, tutkumuza ortak oldu.Hepimizin ortak hedefi bireyi özgür, toplumu örgütlü Türkiye’yi kurmak, sendikalarımızda burada en büyük pay sahibi. Biz her zaman emekten yana bir duruş sergiledik, ben on yıldır hep sizin yanınızda yer aldım. Sendikalarımız aynı zamanda bir baskı kurma ayrıcalığına sahip olan kuruluşlardır.Ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullarda en çok ihtiyaç duyduğumuz demokrasiye katkı verme özelliği olan kuruluşlarımızdır. Sadece emeğe  değil vatana da, bayrağımıza da, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine de sahip çıkmak konumunda olan kurumlarımızdır.Sevgili arkadaşlar, hepinizin yüzünün güldüğünü görüyorum. Gelinen nokta itibariyle ülkenin içinde olduğu bu zor koşullarda, belki sizin çok rahat biçimde hayata tutunmanızı sağlayacak bir sözleşme ortaya koyamıyoruz. Ama bilin ki en iyisi budur, emeğe en çok sahip çıkan anlayışın somut göstergesi budur. Sizler her zaman benim yoldaşım, yol arkadaşımsınız. Bu aldığınız ücret, son kuruşuna kadar ananızın ak sütü gibidir, helal olsun dedi .
Yapılan konuşmaların ardından Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan'ın sözleşmeyi imzalamasının ardından 1 Mayıs marşı söylendi ve işçiler Toplu Sözleşmeyi davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kutladı

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!