Kırklareli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

NASUH MİTAP ÖLÜMÜNÜN 8.YILINDA KIRKLARELİ'NDE ANILDI

NASUH MİTAP ÖLÜMÜNÜN 8.YILINDA KIRKLARELİ'NDE ANILDI
Türkiye devrimci hareketinin önemli isimlerinden Nasuh Mitap ölümünün 8. yılında devrimci arkadaşları tarafından Kırklareli'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.
haber detay

06 Kasım 2022 Pazar günü saat 12.00 da Paşa Cafede 8.yılı nedeniyle düzenlenen Nasuh Mitap Anma etkinliğine ilçelerden ve çeşitli illerden gelen yüzlerce devrimci ve sevenleri katıldı.

Türkiye devrimci hareketinin ve Türk siyasetinin 1970’li yıllardaki devrimci akımın en kitlesel hareketi Devrimci Yol’un kurucularından olan Mitap'ın sevenleri tarafından Bu yıl 8. si düzenlenen Nasuh Mitap Anma etkinliği Kırklareli Paşa Kafe’de Devrimci arkadaşları ve sevenleri tarafından yapılan saygı duruşu ve açılış konuşmasının ardından Nasuh Mitap Belgeselinin izlenmesiyle başladı.Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan avukat Can Atalay'ın anma etkinliğine gönderdiği telgraf okundu ve konuklar tarafından ayakta alkışlandı.

Bu yıl ana temanın HUKUK oldu anma etkinliğinde “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılına Girerken Hukuk” konulu bir panel düzenlendi.. Moderatörlüğünü Avukat Bülent Kaçar’ın yapacağı panelde CHP önceki dönem milletvekili Av. İlhan Cihaner ve Maden Mühendisi Tayfun Mater konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde açılış konuşmasını moderatör Av.Bülent Kaçar yaptı .Kaçar konuşmasında, Türkiye'de hukukun geldiği son durumu özetledi.İlk panelist konuşmacı Maden Mühendisi Tayfun Mater, Türkiye'de yaşanan siyasal gelişmeler hakkında konuştu.Mater konuşmasında,Türkiye'de Hukuk sisteminin siyasallaşarak hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku olduğunu ifade etti. Mater konuşmasında Türkiye devrimci hareketinin 12 Mart, 12 Eylül gibi  yaşanan süreçlerde  darbe hukukunun geçerli olduğu zamanlarda sol düşüncenin işkencelerle ve her tür baskılarla karşı karşıya kaldığını söyledi.Toplumsal muhalefetten korkan siyasi iktidar gezi örneğinde olduğu gibi milyonlarca insanın katıldığı "kitlesel direnişin faturasını birkaç kişiye keserek gözdağı vermiştir".Bizde diyoruz ki gezi tutsakları onurumuzdur derhal serbest bırakılmaları gerekir dedi.İkinci panelist konuşmacı Av.İlhan Cihaner'de konuşmasında AKP iktidarı hukuk sisteminde yapısal değişiklikler yaparak hukuk sistemini ele geçirmek mücadelesi verdi.YARSAV gibi meslek örgütlerini yok ederek kendi ideolojilerine uygun bir yargı sistemi yarattı. Geçmişte özerk olan yargı ki bir savcı, başsavcının izni olmadan kamusal dava açabilirken AKP tarafından yapılan düzenlemelerle savcıların bu yetkisi ellerinden alındı ve  başsavcılık iznine bağlandı.Bu yapılan düzenlemeler savcıların elini kolunu bağlamış, başsavcılar da mevcut siyasi iktidara yakınlıkları dolayısıyla savcılar başsavcının izni olmadan ''  Sedat Peker örneğinde ''  olduğu gibi re'sen dava açamamışlardır dedi.
Panelin sona ermesinin ardından Halkevleri Müzik grubunun müzik dinletisinin ardından gelen konuklara yemek ikramı yapıldı.
Türkiye devrimci hareketinin önemli isimlerinden Nasuh Mitap ölümünün 8. yılında devrimci arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.
Yapılan konuşmalarda Nasuh Mitap'ın devrimci kişiliği ve kitlelere yaptığı liderliğin önemine dikkat çekildi. Konuşmacıların  konuşmaları arasında gençlerin attığı sloganların ve açılan pankartın ardından anma etkinliği sona erdi.

Türkiye devrimci hareketinin önemli isimlerinden Nasuh Mitap ölümünün 8. yılı etkinliğine CHP İstanbul milletvekilleri Ali Şeker, Yüksel Mansur Kılınç, Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kırklareli milletvekilleri Turabi Kayan Vecdi Gündoğdu iL Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, CHP eski il Başkanı Tayfun Okan Çobancık çok sayıda STK, Dernek temsilcisi ile çok sayıda devrimci ve Nasuh Mitap'ın arkadaşları katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Manşet Haber

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!