Kırklareli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Mahzuni Şerif tiyatro sahnesinde Kırklareli'lerle buluştu

Mahzuni Şerif tiyatro sahnesinde Kırklareli'lerle buluştu
Aşık Mahzuni Şerif'i anlatan müzikli oyun, Kırklareli'de tiyatroseverlerle buluştu.
haber detay

Aşık Mahzuni Şerif’in hayatının anlatıldığı ve Ankara Birlik Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı ‘Mahzuni Şerif Devri Mahzuni’ adlı müzikli oyun Kırklareli Rektörlük Kültür Merkezinde tiyatroseverlerle buluştu.
Ankara Birlik Tiyatrosunun oyununu yüzlerce seyirci takip ederken Mahzuni Şerif’in türkülerini ise oyun sırasında Serhad Raşa ile Aydın Yıldız seslendirdi.
Eğitim Sen Kırklareli Şubesi tarafından organize edilen tiyatronun yoğun ilgi görmesi  salonda boş yer kalmaması ve  gösterimi yapılan oyuna gençlerin yoğun katılımı ise dikkat çekti.
Yönetmenliğini Murat Sarı’nın, oyunlaştıranın ise Gül Göker’in üstlendiği oyunda ‘Mahzuni Şerif’ karakteri ile  ‘Yılmaz Güney’ karakterinin canlandırıldığı oyun izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi.
Yaklaşık bir saatten fazla süren tek perdeli oyunda Mahzuni Şerif'in hayatı anlatılırken oyunun merkezinde Mahzuni Şerif ve Yılmaz Güney’in beraber mahkum olduğu Maltepe Cezaevinde geçen anıları yer alıyor. Mahzuni Şerif’in 1971 darbesiyle Başbakan olan Nihat Erim için söylediği türkü sebep gösterilerek 10 ay hapis cezası almasının ardından cezaevine girdiği belirtilen oyunda o dönemin toplumsal olaylarına da ışık tutuyor.
Serhad Raşa’nın seslendirdiği Mahzuni Şerif türküleri eşliğinde Mahzuni’nin doğumundan okul yıllarına, eşiyle tanışmasından dönemin usta halk ozanlarından Âşık Veysel ile aralarındaki ilişkiye kadar anlatılan oyunda Yılmaz Güney sahneleri ise halkın taleplerini ve dönemin baskıcı rejimlerinin anlatılmasında usta bir rol oynuyor. 1978 Maraş Katliamı ve 1993 Sivas Madımak Oteli Katliamı’nın canlandırıldığı sahneler ile son bulan oyun günümüzde yaşanan sorunlara dair de birçok gönderme içeriyor.
Tiyatro gösteriminin sona ermesinin ardından sahneye gelen oyunlara tiyatrosever Kırklareli halkı oyuncuları ayakta alkışladı ve böylesi güzel bir  bir tiyatro oyunun kendilerine izletme şansı veren Eğitim Sen yöneticilerine de teşekkür etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!