Kırklareli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Lüleburgaz’da tarihi surlar güzelleşiyor

Lüleburgaz’da tarihi surlar güzelleşiyor

Lüleburgaz Belediyesi, Roma ve Bizans dönemine ait surların güzelleştirilmesi için çalışmalara başladı. Etrafındaki yapılaşma ve kaçak yapılaşmanın ortadan kaldırılmaya başlanıldığı tarihi surlar, çalışmalar tamamlanınca bir cazibe merkezi haline gelecek.

 

Lüleburgaz Belediyesi, Roma-Bizans döneminden kalma tarihi surların etrafının güzelleştirilmesi için çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında belediye, Kırklareli Müze Müdürlüğü’nden görevli talep edecek. İlk etapta görevli eşliğinde, tarihi surlara zarar veren ot ve ağaçlar temizlenecek.

 

Gezinti yerleri yapılacak

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, surların etrafında gezinti yerleri gibi güzelleştirme çalışmaları yapacaklarını söyledi. Atay, “İlk önce çevresinde bulunan yapılaşmayı, kaçak yapılaşmayı önlemeye çalışıyoruz. İkincisi Müze Müdürlüğü’yle irtibata geçerek Bizans surlarının üzerinde bulunan otları, ağaçları temizlemekle devam edeceğiz. Etrafına da daha görünebilir olması maksadıyla tabelalar asıp gezinti yerleri yapmaya çalışacağız. Böylelikle Bizans surlarının ortaya çıkarılmasını sağlamış olacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!