Kırklareli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Kültür ve Sanat Derneğinden 'Kış Konseri

Kültür ve Sanat Derneğinden 'Kış Konseri
haber detay

Kırklareli Belediyesi'nin Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Kırklareli Sanat Severler Derneğinin sahne aldığı 'Kış Konseri' Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kırklareli Sanat Severler Derneği, 'Kış Konseri' ile sanat müziği sevenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konsere, çok sayıda sanat müziği sevenleri katıldı. Konserde Şef Samet Kök yönetiminde 12 Türk Sanat Müziği eseri seslendirildi. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde, solo eserler vatandaşları mest etti.
Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, konser sırasında Kırklareli Sanat Severler Derneği Başkanı Aydın Azay ve Şef Samet Kök'e bir buket çiçek ve plaket verdi. Konseri izlemeye gelen müzikseverler  organizasyonda sanatseverler ile bir araya geldikleri için Başkan Kesimoğlu'na teşekkür etti.
Açılış konuşmasını Dernek Başkanı Aydın Azay yaptı.Azay konuşmasında,Millet olarak gönül dünyamızın tellerini titreten, aşklarımızı notalara, ezgileri döken bir sanat dalıdır müzik. Atalarımız boşa söylememiş. Müzik ruhun gıdasıdır diye.Arkadaşlarımızla birlikte bu akşam icra edeceğimiz Türk Sanat Müziği konserimizde en kalıcı ve en önemli değerlerinden biridir müzik.Özenle yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması elzemdir.2015 yılında kurulan derneğimizin üyeleri olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık.Müzik çalışmalarımızı sürdürmek için gayret gösteriyoruz . Koromuzun ayakta kalabilmesi için en başta sizlerin teveccühü çok önem arz etmektedir.Devamında ise ilgili kurumlarımızın katkıları gelmektedir. Bu anlamda bu akşamki konserimizi sizlere ulaşmasına vesile olan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na, Şefimiz Samet Kök'e koro arkadaşlarıma ve Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.
Dernek Başkanının daveti üzerine sahneye gelen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu konuşmasında,
Heyecanlı mutlu bir geceye hepiniz hoş geldiniz.Hepinizi tek tek sevgi ile saygıyla selamlıyorum, dostlukla selamlıyorum.Dernek Başkanımız  sevgili Aydın abim lütfetti çok teşekkür ediyorum sizlerle beraber olduk. Öncelikle sanatseverler Derneğini bütün üyelerini başta dernek başkanımız Sayın Aydın Azay olmak üzere kutluyorum. Sanatçı dostlarımızla birlikteyiz.Sanat hayatın ta kendisidir, sanatçı da hayatın içinden söküp alan kişidir.Karşımıza tamamen Kırklareli'nin gönülsever, müziğe sevdalı dostlarımızın oluşturduğu bir koro var. Bu güzelliğin karşısında kayıtsız kalmak tabii ki de olmaz.Bizde Kırklareli Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugünde imkanlarımız ölçüsünde bu tür etkinlikleri her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz dedi.
Kesimoğlu konuşmasının ardından Dernek Başkanı Aydın Azay ile Şef Samet Kök'e çiçek ve plaket vererek tüm sanatçılarımıza ve bu konserin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, seçim çalışmalarımız nedeniyle ayrılmak zorundayım  herkese iyi eğlenceler dilerim dedi.
Kırklareli Sanat Severler Derneği Şef Samet Kök yönetiminde 20 kişiden oluşan koristlerin 2 bölüm halinde Hüzzam ve Uşşak eserlerden oluşan konser yaklaşık 2 saat sürdü.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!