Kırklareli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KIRKSEDER HEM COŞTU HEM COSTURDU

haber detay

 

Trakya'nın eski olduğu kadar eskimeyen her geçen gün kendini yenileyen derneği Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER ) tarafından geleneksel olarak düzenlenen şair yazar ve sanatçıların katıldığı Haziran ayı etkinliği Kırklareli Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Etkinlik Genç sunucular İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Melisa ÕRSLÜ ile Fen lisesi öğrencisi Koray GÜNDOĞU sunumu eşliğinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN'in açılış konuşması ile başladı.İKİCAN konuşmasında yeni projeler ve dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Alaeddin İKİCAN Önadım Medya Grubu anasponsorlugunda Rumeli kadın platformu işbirliğiyle gerçekleştirilecek Uluslararası Öykü ve Şiir Yarışması hakkında bilgiler verdi.Önadım Medya Grubu imtiyaz sahibi ve Rumeli Kadın Platformu Başkanı Öznur Tüzün de katılımcılara seslenerek 5 Haziran itibarıyla şiir ve öyküler için şartnamenin Sosyal medyadan paylaşıma açılacağını ayrıca belli saatlerde KIRKSEDER in ofisinden temin edilebileceğini söyledi.Yarismanın sonunda maddi ve ayni ödülleri olduğu bildirildi. Şiirler ve öyküler ayrı ayrı değerlendirilecek olup yarışmanın amacının Cumhuriyetimizin 100. üncü yılı anısına 29 Ekim 2023 tarihinde ödüllerin dağıtılmasıyla Ulusal kutlama faaliyetlerine katkı sağlamak olacaktır dedi.
Dernek Başkanı Alaeddin İKİCAN ayrıca 3 üncü sayısına ulaşan KIRKSEDER Dergisi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Yazı İşleri Müdürlüğünu Hasan BAŞARAN' ın yaptığı ve Yoğun ilgi gören dergide edebiyat ve sanat üzerine bir çok bölüm bulunduğunu, vefat eden üyelerin anılması, tarihe mal olmuş edebiyatçılarımıza yer verilmesi,film tahlili, tiyatro, günümüz KIRKSEDER üyelerinden eserler, şiir, öykü ve makaleler, Kırklareli hakkında bilgiler, Unutulmayan Şarkıların Unutulmuş hikayeleri, KIRKSEDER den haberler, KIRKSEDER dostlarından eserler ve tarihte bu ay bölümlerinden oluşan dergiye şiir ve yazı göndereceklerin en geç 20 Haziran 2023 tarihine kadar eserlerini WHATSAPP 'tan  gönderebilecekleri gibi  KIRKSEDER39@gmail.com adresine mail olarakta gönderebiliceklerini belirtti.
Ardından Ali BALI' nın sazı ve sesiyle paylaştığı eser sonrası sonra dernek üyesi Macit SABIR söz alarak KIRKSEDER in gün geçtikçe artan bir ivme kazandığını üyeler olarak hepimizin en az aidat borçlarımızı ödeyerek derneğe sahip çıkması gerektiğini belirterek her üyenin kendine düşen sorumluluklarını yerine getirmede azami gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.Yine dernek üyelerinden Dr. Ahmet Hüsnü RODOPMAN, Sadık ŞAHİN ve İbrahim Can DEMİRCİOĞLU duygu ve düşüncelerini belirtti. Küçük siirsever KIRKSEDER sevdalısı beş yaşındaki Tamay ZEYNEP şiir okuyarak herkesin beğenisini kazandı.
Toplantıya katılan sanatçılardan İstanbul'dan Dr.Ahmet Hüsnü RODOPMAN (Konuşma) Tekirdağ'dan Metin GÖKTAŞ (Şiir) İbrahim Can DEMİRCİOĞLU (Şiir) Edirne'den Ali AKARTÜRK (Müzik) Özlem AĞIRGAN (Şiir) Metin BARBAROS (Şiir) İlhan ACARSER (şiir) Murat DEGİRMENCİ (Müzik) Burhanettin AKDEMİRLİ (Fıkra-Siir) Sadettin ÇEVİKER (Şiir), Nazım ZOVAR (Şiir) Kırklareli Merkez İlçesinden Alaeddin İKİCAN Şiir) Esmeray AVCI (Şiir) Ali BALI (Müzik) Macit SABIR (konuşma) Ali EKER (Şiir) Ali ALTAN (Şiir) Hicran SOZGEN (Müzik) Mehmet Fatih AKIN (Şiir) Hakan KONYAR (Müzik) Uğur TUNCER Müzik) Lüleburgaz 'dan Kevser DOSTAGULER (Şiir) Recai KÜLLÜ (Şiir)  Emin Sezai KENDİ (Şiir) Babaeski 'den Sadık ŞAHİN (Konuşma) Halil ÖZÇELİK (Şiir) eserlerini seslendirerek paylaştılar.
Kırklareli Kaymakam Adayı Halil Affan ERDOĞAN, Kent Konseyi Başkanı Yasemin ERTAŞ, Kofcazlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetiminden Alemsah KAYAN, Ç.Y.D. Derneği Başkanı Birsen Meriç,Önadım Medya grubu sahibi Öznur Tüzün,Manşet Haber Gazetesi sahibi Sedat Evren ve ekibiyle  kalabalık bir vatandaş tarafından ilgi ile izlenen program aile fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!