Kırklareli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KIRKLARELİ'DE MÜBADELENİN 100. YIL ANISINA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

KIRKLARELİ'DE MÜBADELENİN 100. YIL ANISINA ETKİNLİK DÜZENLENDİ
Kırklareli Ortak Akıl Derneği ve Kırklareli Kültür Varlıkları Derneğince ortaklaşa düzenlenen mübadelenin 100. yılında mübadil ailelerini ve mübadil dostlarını bir araya getiren bir etkinlik düzenlendi.

Kırklareli'nde bir Cafe'de düzenlenen  etkinlik Kırklareli Kültür Varlıkları Derneği Başkanı Orhan Biricik'in mübadele hakkında bilgi vermesiyle başladı.
Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı Ali Çakır da konuklara "Mübadelenin 100. Yılında Göçlerin Trakya Mutfak Kültürüne Etkisini anlattı. İmece usulu yapılan gecede her gelen aile yanında göç yemekleri, yöresel yemekler getirdi. Büyük bir masa etrafında toplanan yemekler birlikte yenildi. Konuklar yemeklerinin hikayelerini anlattılar. Mübadil gelen ailelerin çocukları ve torunları, ailelerinden dinledikleri göç hikayelerini diğer konuklarla paylaştı. Gece Balkan türküleriyle devam etti.
Kırklareli Ortak Akıl Derneği Ali Çakır yaptığı açıklamada,Geceye Hacer Tunçelli teyzemizin katılması bizleri son derece memnun etti.Bu etkinliğin düzenlenmesinde bizlere mekanlarını açan dernek üyesi NJOY Garden sahibi Vesile Yelman ve Numan Yelmana çok  teşekkür ederiz.Ayrıca geceye Balkan müzikleriyle katkı sunan Musa Bayraktar’a, Ali Balı’ya, Volkan Yılmaz’a, Ahmet Yılmaz’a ve Tarkan Demirtaş’a teşekkür ederiz.
Geceye katılım sağlayan mübadil ailelerine ve mübadil dostlarına da katkılarından ve gecemize katılımlarından dolayı sonsuz teşekkür ederiz dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!