Kırklareli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KIRKLARELİ KANSER SAVAŞ DERNEĞİNDEN KAHVALTI

KIRKLARELİ KANSER SAVAŞ DERNEĞİNDEN KAHVALTI
haber detay

4 Şubat Dünya Kanser günü nedeniyle Kırklareli Kanser Savaş Derneği tarafından özel bir kafede bir kahvaltı etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte açılış konuşmasını Kanser Savaş Derneği Yönetim Kurulu adına Sevdiye Uçak yaptı. Uçak konuşmasında,  Bugün 4 Şubat dünya Kanser Günü. milyonlarca insanın  ölümüne  neden olan ve bu hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla kansere karşı daha uyumlu ve koordineli bir  mücadele yapabilmek, daha bilinçli, planlı ve mücadele gücü etkin bir toplum yaratmak için Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü( UICC) tarafından bu gün Dünya Kanser Günü olarak ilan edilmiştir.Türkiye'de basın ve araştırmalara bakıldığında Kırklareli Türkiye'de kanser vakaları ve kanserden ölenler bakımından birinci sıraya gelmiştir. Kırklareli'nde her 4 ölümden 1'i ne yazık ki kanser nedeniyle olmaktadır. Bu da bize Kırklareli halkı olarak hep birlikte Devlet kurumlarından sivil toplum kuruluşuna, özel kuruluşlardan bireylere kadar ortak çalışmalarının olmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle Kırklareli Kanser Savaş Derneği olarak biz de halkı kansere karşı korumak, eğitmek ve bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarımızı, plan ve projelerimizi  bu doğrultuda yaptık. Bunları gerçekleştirebilmek için her yıl düzenlenen Kırklareli Valiliği İl Kanser Komisyonunun almış olduğu kararlar doğrultusunda hareket etmek, öneri ve tavsiyelerine uyarak, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve bünyesinde bulunan Sağlık kuruluşlarından ve hekimlerin bilgi ve önerilerinden yararlanmayı gerektiğinde ortak projeler oluşturmayı hedef olarak seçtik.  Ayrıca kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM), ile halkın bilinçlendirilmesi ve taramaların yapılması için iş birliği ve projeler oluşturmak gibi çalışmalar yapılması kararı alınmıştır. Değerli misafirler, kanser önlenebilir  ve tedavi edilebilir bir hastalıktır ama geç kalmamak gerekir. Bu nedenle gerekli kontrollerimizi zamanında ve düzenli olarak yaptıralım. Bu kahvaltıda aramıza katılarak bizleri  onurlandıran ve destekleyen Sayın Valimiz Birol Ekici  Beye, Belediye başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu'na, tüm katılan ve destekleyip katılamayan değerli misafirlerimize teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum dedi. 

Yapılan  konuşmanın ardından   Kırklareli Vali Yardımcısı Yusuf Güler, ile, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit'in kanser hastalığı ve tedavi yöntemleri ile ilgili yapılan konuşmalardan sonra Kanser Savaş Derneği tarafından özel bir kafede düzenlenen  kahvaltı etkinliği sona erdi .

Kırklareli Kanser Savaş Derneğince bir restoranda gerçekleştirilen etkinliğe, Kırklareli Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı Yeğin, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Dernek Başkanı Remzi Berker ile siyasi parti, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile dernek üyeleri katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!