Kırklareli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

SABANCILAR '' SİYASİ ADAYLIK VE LİDERLİK EĞİTİMİNE '' KATILDI

SABANCILAR '' SİYASİ ADAYLIK VE LİDERLİK EĞİTİMİNE '' KATILDI
haber detay

Kısa adı KA-DER olan Kadın Adayları Destekleme Derneğinin Adana'da 4 gün süre ile  kadın adaylarına yönelik "Siyasi Adaylık ve Liderlik Eğitimi''  tamamlandı.

KA-DER Türkiye genelinde kadın milletvekili çıkarmamış iller üzerine bir çalışma yapmış , ve bu çalışma sonunda 20 ilde Cumhuriyet tarihinden itibaren hiç kadın milletvekili çıkarılmadığı görülmüştür.
Bu illerin içinde en fazla dikkat  çeken Kırklareli ili ön plana çıkmıştır.Bu çalışmadan yola çıkarak KA-DER Derneği buna dikkat çekmek ve bu illerde milletvekili çıkarılması amacıyla  toplantılar düzenlemeye karar vermiş ve ilk toplantısını özellikle üzerinde durduğu Kırklareli ilinde gerçekleştirmiştir.

KA-DER  Türkiye genelinde parti gözetmeksizin seçilmiş 50 kişilik katılımcıya; BM işbirliği ile hazırlanan "Şirin Tekeli Siyaset Okulu" nda, alanında tecrübeli eğitmenlerle 4 gün boyunca "Siyasi Adaylık ve Liderlik Eğitimi" verdi.

ADANA ilinde kısıtlı katılımcı ile gerçekleştirilen toplantıya Kirklareli ilimizden Muğla Üniversitesi Optisyenlik bölümü mezunu , 23 yıldır Lüleburgaz'da ''Sabancılar Optik'' ünvanlı işyeri ile faaliyet göstermekte olan 2016-2019 tarihleri arasında 4 yıl CHP Lüleburgaz İlçe başkan yardımcılığı görevini yürütmüş 2019 tarihinden bugüne kadar  CHP Lüleburgaz Belediyesi Meclis üyeliği görevini yürütmekte olan Burcu SABANCILAR katılım sağlamıştır.

Lüleburgaz CHP Belediye Meclis üyesi Burcu Sabancılar konu ile ilgili yaptığı açıklamada,KA-DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) 1997 yılında çeşitli mesleklerden oluşan kadın üyeler tarafından  ''Kadınların seçimle ve atamayla gelen tüm karar verme mekanizmalarında ve politikada bir an önce etkili ve giderek eşit temsilini sağlamak'' amacıyla kurulan bir sivil toplum kuruluşudur.

Son yıllarda gösterdiği başarılı proje ve çalışmalar ile kadınların yaşamın her alanında ve siyasette eşit temsiliyet haklarının kazanılması adına büyük çalışmalar yürütmüştür.Ülke nüfusunun %49 'unun kadınlardan oluşmasına rağmen, Kırklareli ilinde yapılan toplantıya kadınların ve özellikle siyasette görev alan seçilmiş kadınların destek vermediği görülmüştür.ADANA Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN'in derneğin bölgede yapılanması ve gelişmesi adına ilk günden itibaren sunduğu katkıları ve destekleri örnek olmalıdır.Siyasete kadın eli değmeli ,ülke ve dünya kadınlarla güzel olur dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!